keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Jookos kookos

Olipa kummallista tulla töistä kotiin ilman, että piti käydä kaupassa. Pieni juttu, mutta se jotenkin sotki rytmin. Perillä iski yllättäen valtava väsymys, joten menin vähän puoliteholla eteenpäin. Tällä kertaa mies sai ihan luvalla auttaa. Jatkuva "Anna määki teen jotain" -fraasin hokeminen tehosi siis vihdoin. Pitäisikö vastaisuudessa vierittää kaikki esivalmistelut hänen niskoilleen? Voisi jopa toimia. Tosin hän jo siivoaa jälkeni, joten se saattaisi olla epäreilua.

Enikeis. Kokeilussa uusi resepti ja vanhaa tuttua juttua.

Tonnikalapihvit

3 perunaa
400g tillitonnikalaa
2 munaa
~1dl vehnäjauhoja
~1dl korppujauhoja
pieni nokare voita
suolaa
pippuria
öljyä paistoon

Kuori perunat ja lohko ne suuriksi paloiksi.
Keitä 12-20 min tai kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada vesi pois.
Valuta tonnikalasta kaikki neste pois.
Vatkaa munat sekaisin syvään lautaseen.
Laita jauhot ja korppujauhot omille lautasille.
Soseuta perunat ja lisää joukkoon voi ja mausteet.
Lisää tonnikala ja sekoita huolellisesti.
Jaa seos neljään tai kahdeksaan annokseen.
Pyöritä seos ensin palloksi ja litistä sitten pihviksi.
Kääntele pihvit ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa.
Paista pihvit öljyssä ruskeiksi.

Alkuperäinen ohje Nuoren kokin helpot ja nopeat -kirjasta.

Olin jo tyystin unohtanut tämän ohjeen ja onneksi tuli tehtyä. Pihvit aivan ihania ja ehdottomasti teen pian uudelleen. Kaverina näillä oli kaurapastaa.


Kookoskasvikset

2 valkosipulinkynttä
1 suuri sipuli
pala palsternakkaa
puolikas kesäkurpitsaa
2 paprikaa
1 tl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1,5 dl kookosmaitoa
2 rkl kookoshiutaleita

Kuori valkosipulinkynnet, sipuli ja palsternakka. Hienonna sipulit, suikaloi palsternakka ja lohko kesäkurpitsa. Halkaise paprikat ja poista siemenkodat. Lohko paprikat.
Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit ja palsternakka. Kypsennä viitisen minuuttia. Lisää kesäkurpitsa ja paprikat.
Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla viisi minuuttia mahdollisimman vähän sekoittaen. Lisää mausteet ja kookosmaito.
Keitä ilman kantta, kunnes maito on lähes kokonaan haihtunut. Ripottele päälle kookoshiutaleet.
Tarjoa esimerkiksi kalan lisäkkeenä.

Ohje Kotimaiset Kasvikset ry -sivustolta.


Tähän en oikein ihastunut. Myönnetään, kookoshiutaleita lensi "hieman" liikaa. Silti joku ei ihan kolahtanut. Pysyttelen siis uunikasviksissa. Mukavaa oli kokeilla tämmöistäkin vaihtoehtoa.

2 kommenttia:

  1. Kalapihvit olivat oikein maukkaita ja melkein sulivat suussa :P Nam nam! Näitä joskus uudelleen. Ja ihan mielellänihän minä korjailen sinun jälkiä ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvä diili siis: mie sotken ja sie siivoot x)

    VastaaPoista