maanantai 8. lokakuuta 2012

Dieettimaanantai

Kouluaikojen kauhukuvat nousevat pintaan, kun kuulee sanat "talon erikoinen" ruokalistan yhteydessä. Se merkitsi aina jämiä salaattien muodossa. Todella ravitsevaa ja erityisen terveellistä varsinkin silloin, kun pelkästään vihreä salaatti on jo nähnyt parhaat päivänsä edeltävällä viikolla. Nami... Ihan alkaa taas puistattaa.

Olin tänään laiska. Perunoita pakastealtaasta ja eilen illalla valmiiksi tehtyä lohta. Jotain onnistuin kuitenkin saamaan aikaiseksi. Nimittäin sen salaatin. Jämiä ei onneksi ole, mistä sitä olisi voinut yrittää kyhäillä. Tällä kertaa salaatin määrä pysyi kohtuullisissa rajoissa, mutta vain siksi että riisi loppui kesken! Onni onnettomuudessa.

Tonnikalasalaatti

3dl keittämätöntä riisiä
1 pss herne-maissi-paprikaa
1 tlk tillillä maustettua tonnikalaa

Keitä riisi. (veden joukkoon laitettu tänään kasvisliemikuutio)
Lämmitä herne-maissi-paprika ja kaada lopuksi vesi pois.
Kaada riisi ja herne-maissi-paprika kulhoon.
Voit valuttaa osan tonnikalan öljystä pois, jos haluat.
Lisää tonnikala muiden aineiden sekaan ja sekoita huolella.

Syö lämpimänä tai jääkaappikylmänä. Kumpi vain.
Ohje äidin arkistoista.

Tonnikalasalaatti käy ruuan lisuukkeena tai sellaisenaan pieneksi välipalaksi. Löytyy myös meidän perinteisestä joulupöydästä. Pelottavaa... Joulukin on taas tulossa. Mihin voisi piiloutua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti