torstai 18. lokakuuta 2012

Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta

Mies kitisi eräs kaunis ilta, miksei me koskaan syödä kanaa. Itse en kanasta kauheasti välitä, joten kuulin hänen sanoneen kalaa. Siitä hieman suivaantuneena köpöttelin tuoretiskille ja hain sitä hemmetin kalaa. Vasta myöhemmin hän hölmistyneenä kertoi asian oikean laidan. Kelpasi se kalakin, joten naputus sikseen.

Google on kaveri myös tässä tapauksessa. Pirkan sivuilta löytyi mielenkiintoinen katkarapukalan ohje. Heti ensimmäiseksi sitä tuunaamaan ja lopputulos oli taivas.

Katkarapulohi

600g kirjolohta
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 sitruuna
tilliä
2dl kasvirasvasekoitetta (Nordic)
400g isoja katkarapuja / katkaravun pyrstöjä
emmentaljuustoraastetta

Voitele laakea uunivuoka ja laita siihen kala.
Purista kalan päälle puolikkaan sitruunan mehu, suolaa, pippuria sekä tilliä.
Laita uuniin 175 asteeseen ja kypsennä ensin 35min.
Ota kala ulos uunista ja kaada päälle kasvirasvasekoite, katkaravut ja juustoa.
Laita takaisin uuniin vielä n. 25min ajaksi.
Kauho välillä lientä kalan päälle.

Keitä kaveriksi perunoita.

Jotain ruuan onnistumisesta kieli poikaystäväni lausahdukset haarukointien välissä: "Tää on taivaallista", "Mä nuolen ton vuoan puhtaaksi", "Ei hitto tää on hyvää" ja "Ihan jää sanattomaksi". Vaikka hän tykkää kaikesta mitä tarjoan, oli tämä jossain toisissa sfääreissä. Uhkasi pyytää tätä viimeiseksi ateriakseen. Ilmeisesti saa tehdä toistekin.

Edit.
Tästä tuunattuun ohjeeseen.

4 kommenttia:

  1. heeeeeei!!!! koska lähetää laival buffetttii mättöö katkiksiii? :P sä pääset täs pia joo mut mäki haluuun :D

    VastaaPoista
  2. Mennään viettämään joku kerta "pikkujouluja" ;)

    VastaaPoista
  3. Tää oli aivan törkeen hyvää!!! Ei mulla muuta.

    VastaaPoista