torstai 4. lokakuuta 2012

Pikaruokala

Fish & Chips

1pkt (400g) alaskanseitiä
1pss (400g) ranskanperunoita

Jauhottamiseen:
suolaa
sitruunapippuria
perunajauhoja
2 munaa
korppujauhetta
öljyä

Leikkaa seiti puolisulana neljään palaan. Mausta palat suolalla ja sitruunapippurilla ja sihtaa päälle joka puolelle perunajauhoja.
Kuumenna isossa paistinpannussa öljy keskilämmöllä.
Vatkaa munat syvällä lautasella sekaisin. Nosta toiselle lautaselle korppujauho.
Kasta kalapalat molemmin puolin yksi kerrallaan ensin vatkattuun munaan ja sitten korppujauheeseen. Nosta pala sen jälkeen paistinpannuun ja kypsennä välillä kääntäen sisältä kypsäksi ja pinnalta rapeaksi.

Valmista samanaikaisesti ranskanperunat pakkauksen ohjeen mukaan.

Ohje Yhteishyvä -lehdestä.

X-tra tarjoaa valmiiksi neljään palaan leikattua seitiä. Ei tarvitse itse leikkiä veitsen kanssa ellei välttämättä halua. Kalan ja ranskalaisten kanssa voi tarjota jotain vihreää vastapainoksi. Mukavan kepeä versio pikaruokaloiden tarjoamasta vastaavasta ateriasta.

Ainoa asia, mikä ohjeessa pistää ärsyttämään, on sen koko nimi: "Fish & Chips suomalaisittain". Miksi pitää tunkea se 'suomalaisittain' joka ruokaan? Thaikeitto suomalaisittain eli kasviskeitto ilman erikoisia mausteita. Kookoskastike suomalaisittain eli ei kookosta kuin nimeksi. Jeps. Keksisivät kokonaan uudet nimet edes. Kai sen verran mielikuvitusta joltain löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti