Nasi goreng
550g valkokaalia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
½ rkl curry
3 dl keittämätöntä basmatiriisiä
1
prk (220g) ananaspaloja tai murskaa omassa mehussa
2
rkl makeaa soijakastiketta
1 tl sambal oelek –maustetta (tai vahvaa chilikastiketta tai currytahnaa)
1
ps (n. 180g) isoja pakastekatkarapuja
Keitä riisi.
Huuhtele
ja suikaloi kaali.
Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.
Kuumenna öljy pannussa. Kuullota siinä kaalia, valkosipulia ja currya, kunnes kaali pehmenee.
Kuori ja silppua valkosipulinkynsi.
Kuumenna öljy pannussa. Kuullota siinä kaalia, valkosipulia ja currya, kunnes kaali pehmenee.
Lisää
riisi, valutettu ananas ja mausteet. Paista hetki keskilämmöllä.
Lisää
joukkoon jäiset katkaravut ja anna kuumentua hetki kannen alla.
Sambal oelekin kanssa kannattaa olla varovainen. Se on todella tulista ja alkuperäisestä ohjeesta piti heti kättelyssä pudottaa määrä puoleen. Herkempi suiset: lisätkää varovasti!
Currya en oikeastaan mittaa. Kunhan heitän pannuun sopivalta tuntuvan määrän. Valkosipulinkynsikin tarkoittaa yksikyntistä valkosipulia tässä tapauksessa.Tulista, mutta herkullista. Ainakin nenä pysyy auki näin talven kynnyksellä.
Suu tulessa? Pyh! Ei tuntunut missään! Mutta perhanan hyvää se on joka kerta! :D
VastaaPoista