torstai 1. marraskuuta 2012

Sukujuurilla

Jännät paikat: perinneruokaa suunnitelmissa ja pakko onnistua. Ei yhtään paineita, ei. Pakko sille miehelle on esitellä, mitä joulupöytä tulee sisältämään. Tai oikeastaan osa tarjoilusta. Ainoa ongelma tässä ruuassa oli aika. Ja lanttu. Se ei ole ikinä päässyt suosiooni.


Karjalanpaisti



1pkt karjalanpaistilihaa
2 porkkanaa
pala lanttua (ei paljon)
2 sipulia
suolaa
musta- & valkopippuria
1 laakerinlehti
vettä
~2rkl Maizena-suurustetta

Lohko lanttu ja porkkanat isoiksi paloiksi. Leikkaa sipulit neljään osaan.
Kerrosta pataan seuraavasti: lihaa, osa vihanneksia, mausteet, loput lihat ja loput vihannekset.
Lisää lopuksi vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Lisää Maizena.
Kansi padan päälle ja laita se uuniin 225 asteeseen noin puoleksi tunniksi, jotta vesi kiehuu.
Laske sitten lämpö 175-150 asteeseen. Veden tulee edelleen kiehua.
Anna olla uunissa 2-3h. Isommalla määrällä jopa yli 4h.
Viimeisellä puolella tunnilla voi ottaa kannen pois, jolloin sisältö ruskistuu. Ei ole pakko.

Viereen keitettyjä perunoita.

Ohje saatu äidiltä.

Vaikka tätä ruokaa saa odottaa pitkään ja hartaasti, on se sen arvoista. Kypsymistä odotellessa joimme persikkaa ja banaania sisältävät smoothiet tehtynä soijajogurttiin ja jäihin. Ensimmäiseen erään laitoimme mukaan kiiviä, mutta valitettavasti banaani peitti sen maun liiankin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti