sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Hidas sunnuntai

Laiskotellessa meni tämäkin päivä. Jotenkin oli vaan veto pois ja läppäri veti hypnoottisesti puoleensa. Reseptikirjasta piti erikseen hakea ohje, jonka toteuttaminen ei vaadi jatkuvaa vahtimista. Ei ihan niin kauan tarvinnut odottaa kuin karjalanpaistin kohdalla, mutta tarpeeksi aikaa kului silti. Vielä kun ei kaupasta löytynyt oikeanlaista lihaa, piti ottaa veitsi käteen ja paloitella ulkofile. Kissat seurasivat vieressä kuola valuen.

Siiderinen possupata

 
400g porsaanlihakuutioita
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2rkl öljyä
3dl kuivaa omenasiideriä (Upcider)
2tl lihafondia
1rkl soijakastiketta
1/4tl mustapippuria
½-1dl kasvirasvasekoitetta (Nordic)
½-1tl salviaa

tujaus rakuunaa

Ruskista lihat parissa erässä ja siirrä kattilaan. 

Kuori ja hienonna sipuli ja ruskista ne. 
Murskaa tai hienonna valkosipuli ja siirrä se sipulien kanssa kattilaan lihojen joukkoon. 
Lisää kattilaan siideri, lihafondi ja soijakastike. 
Hauduta kannen alla 50-60min. 
Lisää kasvirasvasekoite ja mausteet. 

Alkuperäinen ohje muistaakseni Yhteishyvä-lehdestä.

Paistetut perunat päätyivät lautaselle possun viereen.

Nami! Teen tästä usein kaksinkertaista satsia ja 5dl siideriä riittää ihan hyvin. Ei tarvitse kahta pulloa ostaa, ellei sitten halua testata onko siideri vielä käyttökelpoista. Mausteiden lisäämisen jälkeen annan padan olla vielä hetkisen. Suosikkiruokia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti