perjantai 16. marraskuuta 2012

Lila & Chili

Valtaisa kauppareissu jälleen takana ja kärryssä komeili ties mitä. Miellyttävää huomata, että kauppojen valikoimiin on otettu lisää itselle ennestään tuntemattomia hedelmiä/vihanneksia/miksi niitä kutsutaankaan. Hevi-puolelle kuitenkin. Tänään ei ihan sitä mystisintä ainesosaa kotiin kannettu, mutta ehkä joku päivä.

Valkosipulilla ja chilillä maustettu munakoiso

1 iso munakoiso
1 rkl öljyä
8 luumutomaattia
1 yksikyntinen valkosipuli
hieman punaista chilitahnaa (Spice Up!)
½ tl sokeria
suolaa maun mukaan
4 rkl vettä
1 tuore punainen chili
½ kourallista basilikaa


Viipaloi munakoiso pitkittäin, kasta palat kylmään veteen ja laita talouspaperin päälle valumaan.
Paista viipaleet paistinpannussa ilman öljyä alhaisella lämmöllä molemmilta puolilta niin, että ne ovat kypsiä kiinteitä.

Valuta ylimääräinen neste pois ja pidä viipaleet lämpiminä. (!!!!!)
Kuumenna öljy pannussa ja lisää halkaistut tomaatit, hienonnettu valkosipuli ja chilitahna. Paista hetki sekoittaen, mutta varo ettei tahna pääse palamaan.
Alenna lämpöä, mausta seos sokerilla ja suolalla ja kaada sekaan vesi.
Hauduta n. 30 sekuntia tai kunnes "kastike" on hieman saostunut.
Sekoita joukkoon pitkittäin viipaloitu chili (siemenet pois) ja hienonnettu basilika.
Kuumenna hetki.
Valuta kastike kypsille munakoisoviipaleille ja tarjoa pastan kanssa.

Alkuperäinen ohje Maidoton keittiö -kirjasta.

Ehdottomasti tuunattavien ohjeiden listalle. Ensi kerralla pilkon chiliä pienemmiksi paloiksi. Ei tuollaisia suikaleita jaksa. Pannusta tuleva tuoksu oli mitä taivaallisin ja sai isommankin miehen kuolaamaan. Uskaltaisin väittää "kastikkeen" sopivan vaikka mihin, jos ei munakoisoa uskalla tai halua koittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti