tiistai 13. marraskuuta 2012

Kohupastaa

Viimein löytyi intoa ja aikaa kokeilla mistä kohutussa avokadopastassa oikein on kyse. Pecorino-juustoa ei meinannut ensin millään löytyä, vaan piti suunnata seuraavaan kauppaan. Hajunsa puolesta juusto epäilytti, mutta maku oli sitäkin parempi. Jos joltakulta vielä puuttuu tämän mystisen ruuan ohje, olkaa hyvä:

Avokadopasta


1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.

Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.
Hienonna yrtit ja raasta juustot.
Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.
Tarjoa heti.

Ohje napattu YLE:n sivuilta.

En ymmärrä mistä kohu tulee. Onhan tämä hyvää, mutta ei mitenkään erikoisen tajunnanräjäyttävää. Hyvää julkisuutta avokadolle, myönnetään.

Valkosipulin saa leikellä ihan hienoksi silpuksi ja avokadonkin kohtalaisen pieniksi paloiksi. Itsellä jäi molemmat ehkä hieman liian isoiksi, mutta ensi kerralla uudelleen. Helppoa tämän tekeminen toki oli.

Pastana käytin tavallisen vaalean spagetin sijaan durumspagettia (Capellini). Muita muutoksia: yksi yksikyntinen valkosipuli, yksi kokonainen keskikokoinen chili, tavallista persiljaa ja rypsiöljyä. Avokadot otin korista, jossa luki "esikypsennetty". Ihan pokkana pilkoin avokadot kuorineen ja poistin kuorenpalat käsin. Lähti nätisti irti.

Vielä viimeinen kommentti: tässä kastike ei tarkoita sellaista kastiketta, jona me sen ymmärtäisimme. Ehkä "kuivakastike" olisi parempi nimitys.

Edit.
Tästä tuunattuun ohjeeseen.

6 kommenttia:

  1. Ehkä ens kerralla koitetaan tosiaan soseuttaa ne avokadot jos tulis vähän enemmän kastikemaista siitä tavarasta. Ei siin mittää, hyväähän se tosiaan oli. Onneks jäi vähän yli huomiseksi :P

    VastaaPoista
  2. Tai jospas vaan pilkkoisi palat vähän pienemmiksi. Ja uutta ateriaa pukkaa illalla. :D Tulee pakko-ahmia-kaikki-jämät -viikonloppu.

    VastaaPoista
  3. Siis meinaaks tä et tä o melkee niinku sitä raakaruokaa? Tietty pastaa lukuuottamat. Jänskää :D milt avokaado maistuu? En oo iki uskaltanu sitä tunkee mihinkäää xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan tää se sun kadonnu postaus?
      Avocado maistuu avocadolta. Selannen mieto maku, ainakin mun mielestä.

      Poista
  4. ahaa! sen kommentin piti tulla tähän! mitäköhä mä ja mun puhelin sekoillaa :D NIIII.
    eiks tä oo vähä niinko raakaruokaa jos tota pastaa ei lasketa?

    VastaaPoista
  5. Mihin sä olet kirjoittanut? Facebookiin?
    On joo. Eihän tässä tosiaan erikseen kypsennetä ku pasta.

    VastaaPoista