torstai 3. tammikuuta 2013

Kevyt aloitus

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Rauhallisissa merkeissä vietetty uusi vuosi on juhlittu ja paluu arkeen on ollut kaikkea muuta kuin helppoa. Mieli tekisi jäädä sängyn pohjalle nukkumaan ja taivastelemaan kuluneen vuoden aikana tehtyjä tempauksia. Velvollisuus kuitenkin kutsuu, mikä on ehkä ihan hyvä juttu. Ei tule juurruttua paikoilleen.

Vuoden ensimmäisen ruoan tittelin saa yllättäen salaatti.

Possu-papusalaatti

(kahdelle)
400g possusuikaleita marinadissa
1 prk mustapapuja
1 avokado
luumutomaatteja
kurkkua
1 yksikyntinen valkosipuli
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
krutonkeja

Paista possu pannulla kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetki.
Huuhdo mustapavut, pilko muut ainekset ja sekoita keskenään.
Lisää krutongit vasta lopuksi annosten päälle.

Alkuperäinen ohje Sandyn Herkut.

Paperilla ohje näytti jotenkin laihanlaiselta, joten ihan riskillä päätin lisätä siihen jotain pureskeltavaa. Lopputulos oli todella hyvää, emmekä tehneet enää muuta salaatin seuraksi. Eiköhän tällä huomiseen jaksa. Kun joulun tienoilla tuli syötyä vähän tuhdisti, tekee pieni kevennys ihan hyvää ja vaihtelua normaaleihin ruokiin. Jaksaa sitten myöhemmin kokkailla niitä pihvejä ja kaloja.

1 kommentti:

  1. Ja tämä oli oikein hyvä aloitus uudelle vuodelle. Tosi hyvää. Uskokaa nyt!!!

    VastaaPoista