sunnuntai 30. joulukuuta 2012

P-P-P

Vuoden viimeinen päivitys. Hui! Vaikkei blogi ole vielä ehtinyt olemaan kauaa pystyssä, olen silti saanut kaveripiiristä positiivista palautetta. Muissakin kodeissa on koettu riemuisia onnistumisia täysin uusien reseptien myötä. Mahtavaa!! Toivottavasti samaa pystytään jatkamaan myös tulevana vuonna. Ehkä jopa saan aikaiseksi useamman päivityksen.

Päätöspäivän ruuat:

Pekonipannari

4 munaa
5 dl soijamaitoa
~4 dl vehnäjauhoja
suolaa

1 pkt pekonia (tai kaksi, jos haluaa)
2 sipulia
n. 2 dl juustoraastetta

Laita uuni 225 asteeseen.
Hienonna pekoni ja sipulit. Laita ne vuokaan tai uunipellille ja paista 5 min uunissa.
Tee taikina ja kaada se pekonien ja sipulien päälle ja ripottele juusto pinnalle.
Jatka paistamista vielä 30-45 min.

Ohje äidiltä.

Maittava suolainen pannari. Söimme poikaystävän kanssa pellillisen kahteen pekkaan "aamupalaksi". Viimeksi tätä tehdessä poltin hienosti peltiin käteni. Onneksi tällä kertaa henkilövahingoilta vältyttiin.


Pasta Norma

1 pieni munakoiso
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
1 yksikyntinen valkosipuli
chilirouhetta
1 tlk tomaattimurskaa
basilikaa
pastaa
raastettua parmesaania pinnalle

Kuumenna öljy ja kuutioi munakoiso. Hienonna valkosipuli. Paista munakoison palat pehmeiksi ja kullankeltaisiksi. Lisää suolaa ja pippuria ja siirrä syrjään odottamaan.
Lisää pannuun öljyä ja paista siinä valkosipulia minuutin ajan. Lisää chilirouhetta maun mukaan ja tomaattimurska. Keitä hiljalleen 10 min.
Keitä ja valuta pasta. Lisää basilika ja munakoiso kastikkeeseen ja kuumenna hyvin. Lisää joukkoon pasta ja sekoita. Sirottele pinnalle vielä parmesaania.

Alkuperäinen ohje 1000 parasta pasta- ja riisiruokaa -kirjasta.

Yllättävän hyvää. Alunperin piti laittaa nippu tuoretta basilikaa, mutta kaupassa oli tarjolla vain todella kärsineitä pensaita, joten käytin pussista kuivattua basilikaa tilalla. Tomaattimurskan seassakin oli jo valmiiksi yrttejä. Ohje vaati pastan olevan 200g linguinepastaa, mutta röyhkeästi käytin kaurapastaa, kun sitä oli kaapissa valmiiksi. Mielestäni ihan toimiva kokonaisuus silti.

Kiitos kaikille kannustuksesta ja erityiskiitos miehelle testinukkena olosta. Ensi vuonna jatketaan uusin kujein!

1 kommentti: