keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Valkosipulitaivas

Poikaystäväni toivoi ruuaksi "jotain kevyttä". Mikä ihme mahtaisi olla tarpeeksi kevyttä, terveellistä, hyvää, täyttävää ja ties mitä muuta. Vaihtoehdot kapenivat joko salaattiin, kalaan tai kanaan. Mies päätti, että syömme kalaa. Siispä nokka kohti tuntemattomia vesiä ja etsimään uusia marinadeja. Haaviin tarttuikin muutamia oikein mielenkiintoisia viritelmiä, joiden rohkaisemana päätin joku nätti päivä kehitellä oman hunajamarinadin kalalle. Mahtaisiko siskolta liietä auttava käsi?

Valkosipulikalaa kasviksilla

500 g lohta
8 valkosipulinkynttä
suolaa
pippuria
öljyä
rakuunaa

Kasvissekoitus:
400 g kesäkurpitsaa
5 terttutomaattia
2 sipuli
rakuunaa
basilikaa
suolaa
pippuria

Painele kala kuivaksi talouspaperilla.
Hiero pinta suolalla, pippurilla, pirskottele vähän öljyä pinnalle, sekä puristettu tai hienonnettu valkosipuli ja rakuuna.
Jätä kala maustumaan 15 minuutiksi.
Leikkaa sillä välin kesäkurpitsa viipaleiksi.
Lohko tomaatit ja sipulit.
Laita kala voidellun uunivuoan tai leivinpaperilla päällystetyn uunipellin keskelle ja reunoille kasvikset. Erottele sipulilohkoista kerrokset.
Lisää tilkka öljyä ja mausteet kasvisten päälle.
Paista uunissa 200 astetta n. 30 minuuttia.
Lautaselle kaveriksi riisiä.

Alkuperäinen ohje Reseptivihkosta.

Älkää suinkaan kauhistuko valtavaa valkosipulin määrää. Kynnet olivat täysin erikokoisia ja yksikyntisiä valkosipuleita laittaisin niiden tilalle varmaan kaksi. Silti hyvä, että laitoin noinkin paljon valkosipulia, sillä maku oli taivaallinen.
Kasvikset kypsyivät mukaviksi kalan rinnalla ja pellillä asetelma näytti suorastaan juhlalliselta.

Onneksi herkkua jäi ja sain tätä ihanuutta töihin evääksi.

2 kommenttia: