maanantai 17. joulukuuta 2012

Keittoa ja papuja

Miten voi välillä olla niin vaikeaa saada tekstiä aikaiseksi? Nytkin olen vartin verran tuijottanut ruutua saamatta mitään tehtyä. Aloittaminen on ihan liian vaikeaa.

Tarjolla oli jos jonkinlaista ruokaa. Poikaystäväni oli tehnyt kanasalaatin, josta sai itse syödä valtaosan kanapaloista. Tein eilen keiton, josta jäi niin paljon yli, että söimme sen tänään eräänlaisena alkuruokakeittona patongin kera loppuun. Hetkisen vedimme henkeä ja taas hellan ääreen. Jotenkin tuntuu, että nykyään teen paljon enemmän ruokaa itse kuin ennen. Mistäköhän se johtuu?


Porkkana-appelsiinikeitto

8-10 porkkanaa
1 appelsiini
1 sitruunan mehu
3 dl vettä
3 dl appelsiinimehua
3 dl Go Green Ruoka "kermaa"
suolaa
pippuria

Kuori ja viipaloi porkkanat. Raasta appelsiinin kuori ja purista sitruunasta mehu (tai purista pullosta).
Laita ainekset veden kanssa kattilaan ja keitä kannen alla hiljalleen 20min, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
Jäähdytä keittoa muutama minuutti. Lisää appelsiinimehu.
Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada keitto takaisin kattilaan, lisää kerma ja mausteet. Kuumenna keitto uudelleen, mutta älä keitä.

Alkuperäinen ohje Nuoren kokin helpot ja nopeat -kirjasta.

Herkullinen keitto, joka jäi tällä kertaa liian veteläksi. Johtunee siitä, että lisäsin ainekset missä järjestyksessä sattui. Sen siitä saa kun tekee kerrankin osin ulkomuistista jotain. Eipä mitään, kauppansa soppa silti teki. Ensi kerralla paremmalla menestyksellä.


Possua ja mustapapuja riisillä

tilkka öljyä
n. 400 g possusuikaleita
2,5 dl mustapapuja
1 keltainen paprika
2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
2 tl siirappia
1 rkl soijakastiketta
mustapippuria myllystä
n. 2 dl lihalientä
suolaa
2-3 tl perunajauhoja

Kuumenna tilkka öljyä wokissa. Suikaloi paprika, leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi ja hienonna valkosipulit. Paista possunsuikaleet. Lisää joukkoon paprika, sipuli ja valkosipuli, kääntele hetki.
Mausta siirapilla, soijalla ja mustapippurilla. Kaada mukaan lihaliemi, jonka joukkoon olet sekoittanut perunajauhot. Lisää vielä pavut, anna seoksen pulpahtaa ja tarkista maku.

Kaverina meillä oli basmatiriisiä.

Alkuperäinen ohje Hellapoliisista.

Uusi, erinomainen tuttavuus. Sen verran suoristin mutkia, että ostin käyttövalmiita mustapapuja. Säästi aikaa noin yhdeksän tuntia. Olisi tosin ollut mielenkiintoista jättää pavut työpäivän ajaksi likoamaan ja jatkaa niiden ihmettelemistä illalla. Parempi kuitenkin näin. Tuoksu oli taivaallinen ja kuulemma maistui vielä seuraavankin päivänä lämmitettynä yhtä hyvälle. Jes! Jälleen uusi ohje kovien kansien väliin talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti