lauantai 1. joulukuuta 2012

Villinä kanaan

Vaihtelun nimissä päätin tehdä kanaa. Jokin erilainen ohje oli haussa. Se ei saanut kuitenkaan olla liian revittelevä, koska vanhempani söisivät tätä ateriaa myös. Monta ohjetta jäi hyllylle joko liian hankalien raaka-aineiden tai tylsyyden takia. Päädyin pyöräyttämään tällaisen:

Khumbu-kana


700 g kanan filesuikaleita
2 punaista paprikaa
2 pientä sipulia
1pkt tuoreita herkkusieniä
1prk Bonjour ruohosipulituorejuustoa
1 yksikyntinen valkosipuli
5rkl soijakastiketta
mustapippuria 


Leikkaa sipuli renkaiksi, suikaloi paprikat, hienonna valkosipuli ja viipaloi herkkusienet.
Kuumenna pannussa öljyä.
Kuullota sipulit ja paprikat.
Lisää pannuun kanat ja kypsennä ne.
Lisää sieniviipaleet, valkosipuli ja sopivasti mustapippuria.
Kun herkkusienet alkavat olla ruskeita, lisää soijakastike.
Lisää lopuksi tuorejuusto.
Sekoita hyvin ja tarjoa villiriisiseoksen kera.

Valmista villiriisiseos pakkauksen ohjeen mukaan (~2½dl vettä per 1dl riisiä).

Alkuperäinen ohje Ruokalasta.

Tämä määrä riittää hyvin viidelle hengelle. Yhtään ei jäänyt yli. Riisiä keitin 4dl.
Yllättävästi ruoka keräsi kehuja, eikä sieniä inhoava poikaystäväni heittänyt yhtäkään viipaletta lautaselleni. Mahtoiko edes huomata niitä. Valkosipulia voi ja kannattaa laittaa enemmän, jos tykkää sen mausta. Tuo yksi vähän hukkui kaiken muun sekaan.
Villiriisiseos oli uusi mukava tuttavuus. Isolle paketille on varmasti jatkossakin käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti