sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Curry, karri, kasari?

Jos joskus voi iskeä lukihäirä, niin nyt. Eilen jo innoissani esittelin poikaystävälleni katkarapu-kookoskarrin ohjetta. Karri, ei curry, koska luonnollisesti ohje olisi suomalaisittain. Tänään sitten reseptin puolessa välissä huomaan otsikossa lukevan kasari. Hups! Curry-purkki takaisin kaappiin ja matka jatkuu.

Katkarapu-kookoskasari

450 g pakastekatkarapuja
1 iso sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
4 kiinteää tomaattia
1 rkl öljyä
3 tl paprikajauhetta
370 g yrttimaustettua tomaattimurskaa
1,65 dl kookosmaitoa
4 rkl Thai Sweet –chilikastiketta
½ tl punaista chilitahnaa (Spice Up!)
suolaa
mustapippuria
rakuunaa

Sulata ja valuta katkaravut.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.
Kuutioi tomaatit.
Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä sipulisilput.
Sekoita joukkoon paprikajauhe.
Lisää tomaattikuutiot ja tomaattimurska.
Hauduta kannen alla viisi minuuttia.
Kaada joukkoon kookosmaito.
Mausta chilikastikkeella, suolalla ja pippurilla sekä lopuilla mausteilla.
Lisää katkaravut ja kuumenna.
Tarjoa riisin kera.

Alkuperäinen ohje Pirkka.fi.

Nam! Juuri joku päivä sitten pääsin naputtamaan ainaisesta avokadon käyttämisestä ja silti tungen tupla määrät katkarapuja jokaiseen ruokaan. Poikkeus vahvistanee säännön. Tästä ruoasta saa helposti isommallekin porukalle kunnon ateriat, jos vaan lisää tomaattimurskan ja kookoksen määrää. Ja katkarapujen luonnollisesti.

Eilen sattunut pieni haaveri alkaa näyttää jo hyvältä. Joku pieni vesikellon alku näyttäisi ihossa olevan, mutta muuten suurilta vahingoilta vältyttiin. Sen verran ikävässä paikassa on ärtynyttä ihoa, että pitää hieman varoa mihin suuntaan kättä oikein yrittää taivuttaa. Pitänee kaivaa oma pieni palovammojen ensiapulaukku jostain taas esiin.

2 kommenttia:

  1. Jos sitä nyt sitten liittyisi uuden vuoden kunniaksi vakkari lukijaksi tähän ihastuttavaan ruokablogiin. Ruoka jälleen kerran vei kielen mennessään. Ei siten että olisi liian tulista ollut ja nyt kielen kohdalla olisi enää vaan savuava kraateri vaan ihan hyvää oli siis. :P

    VastaaPoista