torstai 26. syyskuuta 2013

¡Viva México!

Olen kerran aikaisemminkin kokeillut tehdä quesadilloja ja silloin lopputulos oli katastrofaalinen. Onneksi siitä on jo tarpeeksi kauan aikaa, että uskaltaa kokeilla uudelleen. Muistasi vaan ottaa ravut tarpeeksi aikaisn sulamaan... Ehkä joku kaunis päivä.

Katkarapuquesadillat

2 ps (à 180 g) paprika-chilikatkarapuja
2 (400 g) paprikaa
2 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl öljyä
1/4 tl suolaa
1 pkt (8 kpl) tortilloja
n. 200 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

Siivilöi sulatetut katkaravut liemestään.
Leikkaa paprikat paloiksi.
Kuutioi sipulit ja hienonna valkosipuli.
Kuullota sipuleita öljyssä paistokasarissa.
Sekoita joukkoon paprikapalat, kuullota hetki ja mausta suolalla.
Nosta pannu liedeltä ja sekoita katkaravut vihannesten joukkoon.
Kuumenna uunin grillivastus 250 asteeseen.
Suojaa uunipelti foliolla ja nosta pelti tyhjänä uuniin kuumenemaan pariksi minuutiksi.
Lado kuumalle pellille rinnakkain 4 tortillaa.
Jaa täyte tortilloille.
Levitä jokaiselle noin 1 dl juustoraastetta.
Nosta pelti takaisin grillivastuksen alle 1-2 minuutiksi, kunnes juusto alkaa sulaa.
Nosta pelti uunista ja paina loput tortillakuoret kiinni juustopintaan.
Jatka paistamista vielä noin 1 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Leikkaa tortillat pizzaleikkurilla 4 osaan.

Alkuperäinen ohje MTV3.fi.

Näistä tulee yllättävän täyteen. Jaksoimme syödä puolitoista quesadillaa per lärvi ja sekin oli aika taistelua. Kun nämä ovat viimeistä kertaa uunissa kannattaa olla todella tarkkana. Vahtimiseni herpaantui hetkeksi ja osa pääsi tummumaan vähän liikaakin. Juustoa saisi viskellä vähän enemmänkin. Näiden syöminen on sitten ihan yhtä sotkuista kuin tortillan tai tacon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti