sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kaappaus reseptiin

Miksu seurasi telkkarista Kaappaus keittiössä -sarjaa ja keräsi sieltä parhaimmat ohjeet talteen. Vierestä oli mukava kuunneella mielipiteitä resepteistä: "Kuinka monta uunikasvisten ohjetta pitää laittaa?" ja "Poistelen täältä kaikkea turhaa, kuten miten keitetään perunat tai sekoitetaan kastiketta." Hih! Ei se aina ole selviö.

Carbonara-kastike spagetille

1 pkt pekonia
1 sipuli
1 prk Nordic kasvirasvasekoitetta
1 yksikyntinen valkosipuli
2 kananmunan keltuaista
mustapippuri rouhe

Pilko pekonit pieniksi paloiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle.
Anna pekonien lämmetä hitaasti ja samalla pekonin oman rasvan sulaa.
Lisää lämpöä kun rasva alkaa sulaa.
Kun pekonit ovat rauhassa paistuneet rapeaksi lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja anna niiden paistua kevyesti.
Lisää kasvirasvasekoite ja pippuri ja kun seos alkaa kiehua, pienennä vähän lämpöä ja anna kiehua hieman kokoon.
Ota pannu pois hellalta ja suurusta kastike kananmunan keltuaisilla sekoittaen kastike kauniin kiiltäväksi.
Maista ja lisää tarvittaessa pippuria.
Sekoita keitetty spagetti ja kastike yhteen.

Alkuperäinen ohje  MTV 3.

Röyhkeästi muutin reseptin heti kättelyssä. Tuli luonnollisesti hyvää ja yli jääneet valkuaiset päätyivät myöhemmin illalla pieneen munakkaaseen kun ei kissalle maistunut. Ei kannata hyvää tavaraa heittää hukkaan. Älkää nyt ymmärtäkö väärin, että kissan kupista kippasin munat pannulle. Ei sentään. Annoin neidin haistaa ja tuli sen verran nyrpeä ilme, että parempi laittaa omaan käyttöön.

Pekonin kanssa ei vain voi epäonnistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti