sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kirjava makkara

Kaupasta tosiaan voi löytää vaikka mitä. Eräs kerta löysin makkarahyllyltä pinon reseptejä. Silloin en sitä ehtinyt tehdä, mutta nyt se sopi mainiosti viikon ruokalistaan.

Välimeren uunimakkara

1 pkt lenkkimakkaraa (500g)
0,2 kesäkurpitsaa
2 tomaattia
1 tl provencale-yrttiseosta
1 rkl oliiviöljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
1 dl mozzarellajuustoraastetta

Poista makkaroista kuoret ja leikkaa niihin viiltoja noin sentin välein.
Laita uunivuokaan.
Leikkaa kesäkurpitsasta pätkä, halkaise se ja leikkaa ohuiksi puolikuun (tai D:n) muotoisiksi viipaleiksi.
Halkaise tomaatit ja leikkaa samoin.
Paina makkaraviiltoihin vuorotellen tomaattia ja kesäkurpitsaa.
Sekoita öljyn joukkoon yrttiseos ja puristettu valkosipulinkynsi.
 "Sivele" mausteöljy makkaran pinnalle.
Ripottele juustoraaste.
Kypsennä makkaroita 225 asteessa noin 20 min.

Kaverina perunaa ja kastiketta.

Alkuperäinen ohje Yhteishyvä.

Erikoista, mutta hyvää. Nuo tomaatti ja kurpitsa viipaleet saa olla aika ohuita, sillä makkara menee aika pahasti mutkulalle, eivätkä ne meinaa enää pysyä paikoillaan. Melkein tekisin ensi kerrallan kesäkurpitsa kanssa siten, että leikkaan sitä mukaa kun tarvitsee ohuita viipaleita koko pötköstä, ettei mene hyvää ruokaa hukkaan. Jäi meinaan viipaleita yli tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti