maanantai 16. syyskuuta 2013

Suuri curryn metsästys

Kanaa keltaisen curry-kastikkeen kanssa

Maustetahna:
6 rkl keltaista currytahnaa
1½ dl maustamatonta jogurttia
4 dl vettä
kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta thaibasilikaa

Vokki:
2 rkl öljyä
2 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
1 pkt kanansuikaleita
175g pikkumaissia

Valmista ensin maustetahna.
Silppua korianteri ja suikaloi thaibasilika.
Paista currytahnaa sekoittaen pannulla 2-3 minuuttia.
Lisää sitten jogurtti, vesi ja yrtit.
Kiehauta ja hauduta 2-3 minuuttia.

Leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi ja hienonna valkosipuli.
Kuumenna öljy vokissa ja kuullota sipuleita 2-3 minuuttia.
Lisää kana, puolitetut maissit ja paista sekoittaen 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Sekoita joukkoon maustetahna ja kiehauta.
Hauduta 2-3 minuuttia, kunnes ainekset ovat kuumenneet.
Koristele.

Kaveriksi riisiä.

Alkuperäinen ohje Ruokasuosikit: Vokki -kirjasta.

Minun teki mieli vokkia, avokin kanaa. Sopiva kompromissi onneksi löytyi helposti. Currytahna sen sijaan ei löynytkään sormia napsauttamalla. Siellä missä normaalisti teemme ostoksemme ei ollut keltaista currya ollenkaan, joten piti lähteä käymään kilpailijan puolella. Huonopuoli tässä oli se, että suuri tarjouskausi oli käynnissä ja yhden purkin sijaan oli melkein pakko ottaa kaksi, koska se tuli halvemmaksi. Lisäksi sieltä löytyi aivan ihania Kartanon Perunalastuja naurettavan halvalla. Tottakai niitä oli otettava.

Mukava yllätys koko reissussa oli fanin tapaaminen. Hän puhui niin innostuneesti blogistani, että ihan hävetti päivitysten hitaus. Eiköhän se tästä taas lähde liikkeelle. Yritetään ainakin parantaa edes tämä huono tapa.

Ai niin! Tämä ruoka oli minun suuhun ehkä hieman ärtsyä, mutta avokki rakasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti