maanantai 23. syyskuuta 2013

Väriä lautaselle

Tiesin, että eiliseltä jäisi kesäkurpitsaa yli ja paljon, joten tänään oli operaationa tuhota se. Avokin toiveesta  pasta oli toinen kriteeri. Toivottavasti on veitsen käyttö hallussa, sillä tässä pilkotaan ja viipaloidaan paljon.

Conchiglie con verdura
(munakoisoa ja kesäkurpitsaa)

2 rkl oliiviöljyä
1 munakoiso
1 yksikyntinen valkosipuli
n. 2 kesäkurpitsaa
1 vihreä paprika
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa
pippuria
350g simpukkapastaa
2 rkl oreganoa
(4 rkl raastettua parmesaania jos haluaa)

Pilko munakoiso.
Viipaloi kesäkurpitsat ja paprikat.
Paista munakoisoa, murskattua valkosipulia ja kesäkurpitsoita 4 minuuttia.
Lisää paprikat, tomaattimurska ja pyree.
Kypsennä 10 minuuttia.
Lisää suolaa ja pippuria.
Keitä ja valuta pasta.
Lisää kastikkeseen oregano ja halutessasi parmesaani.

Alkuperäinen ohje 1000 parasta pasta- ja riisiruokaa -kirjasta.

Tätä tuli ihan jäätävä määrä! No, eipä näe nälkää. Tosiaan kesäkurpitsaa ei ollu ihan kahta kokonaista, mutta ei se haitannut yhtään. Oli oikeastaan ehkä ihan hyvä vain. Olisi pannu ollut liian pieni. Tomaattimurskamme oli chilillä maustettu, joka toimi oikein mainiosti. Alkuperäinen ohje käski sekoittaa kaikki pastat ja kastikkeet keskenään, mutta meillä ei ollut enää tarpeeksi isoa kulhoa tai kattilaa jäljellä, jossa operaation olisi voinut suorittaa. Eikai sillä niin kauhean suurta väliä ole, vaikka ne annostelee erikseen lautaselle. Ai niin! Oli oikein maistuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti