tiistai 17. syyskuuta 2013

Tuunattu Caesar

Jälleen teki mieli jotain kevyempää ja yllättäen eilen en saanut avokin kananhimoa laantumaan. Huoh...

Marinoitu kanasalaatti

Marinadi:
2 rkl tummaa soijakastiketta
2 rkl hunajaa
1 rkl seesamiöljyä

Salaatti:
3 kanan ohutleikettä
2 rkl öljyä
2 rkl seesamiöljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
1 punainen chili
1 keltainen chili
1 pikkupala inkivääriä
0,9 dl punaviinietikkaa
0,6 dl vettä
150g caesar-salaattisekoitusta

Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa.
Laita kanat pakastuspussiin ja kaada marinadi sekaan. Laita suljettu pussi jääkaappiin 30 min ajaksi.
Hienonna valkosipuli, raasta inkivääri ja leikkaa chilit ohuiksi viipaleiksi (poista siemenet!).
Kuumenna 1 rkl öljyä ja 1 rkl seesamiöljyä keskilämmöllä olevalla paistinpannulla.
Kypsennä kanat ja siirrä ne syrjään odottamaan.
Lisää loput öljyt, valkosipulit, chilit ja inkivääri pannulle ja kypsennä sekoittaen kunnes valkosipuli alkaa ruskistua.
Sekoita joukkoon etikka sekä vesi ja kiehauta.
Laita salaattisekoitus kulhoon.
Viipaloi kanat ja asettele ne salaatin päälle.
Kaada lämmin kastike salaatin joukkoon ja tarjoile.

Alkuperäinen ohje Salaatit -kirjasta.

Hih! Heti kävi moka. Kaadoimme suurimman osan marinadista kanojen joukosta pois, mutta ei se oikeastaan haitannut yhtään. Kanat vähän tummuivat, mutta ei sekään haitannut. Hyvä salaatti tuli silti.

Oletteko koskaan  miettineet missä ja millaisella apujoukolla otan  näitä ruokakuvia?
Tässä vastaus:
On minulla hieno kissa, kun ei lautaseen koske. Korkeintaan tulee haistelemaan, jos sitäkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti