sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Tuliaisia messuilta

Nyt viikonloppuna on Turussa Ruoka- ja viini- (ja kirja ja levy)messut. Emme olleet koskaan olleet kyseisessä tapahtumassa, joten pakko sinne väenpaljouteen oli itsensä änkeä eilen. Voi jestan siellä oli populaa! Hyvä jos eteenpäin pääsi kulkemaan. Luonnollisesti tuli osteltua vaikka mitä mielenkiintoista. Ostin muutaman keittokirjan ja yhden virkkauskirjan sekä teitenkin ruokaa. Yksi raaka-aine piti heti käyttää:

Prosciutto pasta

tagliatelleä pakkauksen ohjeen mukaan
1 pss pakasteherneitä
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl yrttiseosta (tai sekalainen seurakunta mausteita)
1 tl pippuria
oliiviöljyä
n. 230g prosciuttoa
½ dl raastettua parmesaania

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisää herneet joukkoon viimeisen 3 minuutin aikana.
Leikkaa prosciutto ohuiksi paloiksi.
Kuullota hienonnettu valkosipuli, mausteet ja pippuri oliiviöljyssä n. 1 minuutin ajan tai kunnes valkosipuli on pehmeää.
Lisää prosciutto.
Valuta pasta ja lisää pannulle.
Pyöräytä ainekset sekaisin keskenään.

Alkuperäinen ohje Taste of Home.

Aivan törkeän hyvää! Kuten kuvasta näkyy, teimme vielä avocado-pekonisalaatin kylkeen, mutta ei sitä olisi oikeastaan tarvinnut. Toisaalta pekoni ja prosciutto toimivat tosi hyvin yhdessä. Vähän ehkä oli pastasötkötys suolaista. Pitää ehdottomasti tehdä uudelleen ja pian.

Vaikka ohje on sieltä helpommasta päästä, oli sen löytämien yhtä tuskaa. Suomenkielisissä ohjeissa tuppasi olemaan mukana sieniä, joita avokki ei syö kuin vahingossa. Vapaasti suomentaen ja vähän sinnepäin tehden saatiin loistava lopputulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti