maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pimeän illan piristys

Ei nyt taas mennyt suunnitelmat ihan niin kuin olin kaavaillut. Minulla oli hieno idea tehdä koko pääsiäisen kaikkea keltaista, vihreää ja valkoista sisältäviä ruokia eräänlaisena teemana. Kävi kuitenkin niin, että joka päivä tapahtui jotain tai menimme johonkin ja aina ruoka siirtyi seuraavaan päivään. Huoh! Toisaalta ei se mitään, mutta harmittaa kun hyvä idea vähän kaatui. Oli nimittäin hankala löytää ensisijaisesti keltaisia ruokia. Muutama päivä tästä vielä eteenpäin teen näitä löydöksiäni.

Hedelmävokki

1 tlk ananaspaloja
1 tlk mangoa
1 rasia ananaskirsikoita
½ pss pakaste mansikoita
2 kiiviä
1 banaani
2 rkl margariinia
2 rkl juoksevaa hunajaa
kookoshiutaleita

Sulata mansikat.
Valuta ananakset ja mango.
Pilko mangoviipaleet paloiksi.
Halkaise ananaskirsikat ja mansikat.
Kuori  ja viipaloi kiivit ja banaani.
Kuumenna vokkipannu, sulata margariini ja lisää pilkotut hedelmät.
Sekoita hedelmiä varovasti hetken kuumalla pannulla.
Lisää hunaja ja kuumenna vielä hetki.
Koristele kookoshiutaleilla ja tarjoile jäätelön kera.

Alkuperäinen ohje Kotimaiset Kasvikset ry.

Niin uskomattomalta kuin tämä resepti saattaakin kuullostaa, oli lopputulos taivaallista. Ehkä aavistuksen liian makeaa makuuni, mutta osasyyllinen saattoi olla suklaajätskikin. Avokki veti tätä kitusiinsa kaksin käsin ja pyysi saada toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti