lauantai 6. huhtikuuta 2013

Keittiörotta

Yksi monista suosikkielokuvistani on Rottatouille. Se vain on yksinkertaisesti hauska. Rémyn tekemä ratatouille näytää herkulliselta ja tietysti helpolta tehdä. Yritin joskus muinoin tehdä ratatouillea ja petyin, kun en saanut siitä samanlaista kuin leffassa. Juuh, ihan helppo tehtävä. Jokin aika sitten päätin koittaa uudelleen ja kaivelin netin syövereistä kunnollista ohjetta. Pitkän ja tuskaisen tien päästä se löytyi: 

Ratatouille’s Ratatouille
suomentanut MDF, soveltanut reni

1 sipuli hienonnettuna
1 yksikyntinenvalkosipuli ohuina viipaleina
200g tomaattipyrettä

2 rkl oliiviöljyä, jaoteltuna
1 pieni munakoiso
1 pienehkö kesäkurpitsa
(1 pienehkö keltainen kesäkurpitsa)
1 pitkulainen punainen paprika
tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
 

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
Kaada tomaattipyree soikeaan uunivuokaan. 

Heitä joukkoon valkosipulin viipaleet ja hienonnettu sipuli.
Sekoita joukkoon lusikallinen oliiviöljyä ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla.
Sekoita aineet keskenään ja levitä vuoan pohjalle peittäen sen.
Leikkaa kesäkurpitsoista ja munakoisosta päädyt.

Yritä varoen leikata paprikasta päädyt siten, että saat sisustan ulos ja paprika jää ontoksi putkiloksi.
Leikkaa munakoiso, kurpitsat ja paprika TODELLA ohuiksi viipaleiksi (n.3mm).

Asettele viipaleet vuorotellen tomaattipyreen päälle siten, että ne ovat limittäin toistensa päällä ja vain hyvin pieni osa toista vihannesta näkyy toisen alta.
Ripoittele toinen ruokalusikallinen oliiviöljyä vihannesten päälle ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Lopuksi ripottele tuore timjami koko roskan päälle.
Peitä sapuska vuoan muotoon leikatulla leivinpaperilla.
Paista 45-55 minuuttia kunnes näyttää syötävän hyvältä. 

Vihannekset eivät saa olla ruskeita reunoilta.

Halutessa voi laittaa päälle vielä vuohenjuustoa.
Tällä kertaa keitimme perunoita seuralaiseksi.

Alkuperäinen ohje (englanniksi) Smitten Kitchen.

Lainaan avokkiani: "Saatanan hyvää!"
Keltainen kesäkurpitsa on suluissa sen takia, että en löytänyt sitä kaupasta ja se jäi siksi pois, mutta jos löydätte niin ostakaa ihmeessä. Yrittäkää myös löytää mahdollisimman samankokoisia (leveys) kasviksia, jotta niiden asettelu olisi helpompaa. Meillä oli todella pullea kesäkurpitsa ja puolestaan vähän pakostakin paprika oli kapea.

Tämäkin pääsee kovien kansien väliin. Oli sen verran taivaallista. Mies kehui yllättäen munakoisoa. En odottanut tätä, sillä se ei kuulu hänen suosikkeihin. Vihannesten asettelumallia voi ja kannattaa katsoa linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti