maanantai 8. huhtikuuta 2013

Pakastekastike

Avasin jääkaapin hedelmälaatikon ja ihmettelin siellä loikoilevaa limeä. Tiedustelin asiaa avokiltani ja hän muisteli sen liittyneen johonkin Keltaista -projektini visioon. Ei mitään muistikuvaa koko ruoasta saatikka mitä muuta siihen mahtoi tulla. Pöydältä löytyi yksi avoinna oleva Yhteishyvä -lehti ja yhden ohjeen kuva sytytti hehkulampun korvien välissä.

Thaimaalainen lohipata

1 pkt (300 g) pakastelohikuutioita
1 yksikyntinenvalkosipuli
1 pieni sipuli
1 rkl öljyä
currya
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
1 pss (200 g) pakasteparsakaalia
½ limetin mehu
ripaus suolaa
sirtuunapippuria

Hienonna molemmat sipulit. Kuullota ne öljyssä kattilan pohjalla.
Lisää joukkoon reilusti currya, kookosmaito ja lohipalat.
Kiehauta liemi.
Lisää joukkoon parsakaalit ja anna padan kiehua 5 minuuttia.
Mausta ja lisää limetin mehu.

Viereen riisiä.

Alkuperäinen ohje luettavissa myös netissä Yhteishyvä.fi.

Kuten varmasti huomasitte currytahna muuttui jauheeksi. Siinä kävi jonkin asteinen aivopieru kauppareissulla. Punainen currytahna ei ole sama kuin kotona odottava punainen chilitahna. Huoh. Tätä se välillä on. Purjo taas jäi matkasta sen takia, etten pidä siitä. Parsaa puolestaan lensi vahingossa koko 450g pussi. Ihan sama, parsa on hyvää. Voisi tosin olla tuoreesta parsasta parempaa.

Avokki seisoi vieressäni ja vaati lisäämään vielä lopuksi suolaa. Saimme hienon sanasodan siitä aikaiseksi, mutten lisännyt. Lopputulos: muut mausteet kuulemma maistuivat paremmin. No haloo! Ei suolaa saa olla liikaa. Kannattaa oikeasti sanoa puolisoille, että on jo lisännyt suolan ja sitten ei oikeasti laitakaan. Ainakaan niin paljoa kuin toinen vaatisi. Ei se välttämättä aina huono ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti