tiistai 2. huhtikuuta 2013

Possua poloille II

Viime vuonna tein possua mandariinilla. Tällä kertaa vaihdetaan hedelmää ja ihmetellään lopputulosta.

Appelsiini-possuwok

400 g porsaanlihasuikaleita
1-2 porkkanaa
1 palsternakka
1 paprika
1 chili
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
½ tl sitruunapippuria
3 rkl soijakastiketta
1 rkl vaahterasiirappia
~½ rkl maissitärkkelystä
3 appelsiinin mehu
ripaus basilikaa

Kuori ja suikaloi porkkanat ja palsternakka. Suikaloi paprika ja hienonna chili.
Leikkaa sipuli silpuksi.
Purista appelsiineista mehut.
Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa ja ruskista porsaanlihasuikaleet joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta ne suolalla ja sitruunapippurilla.
Lisää wokkiin kaikki vihannekset ja jatka paistamista muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
Lisää soijakastike ja vaahterasiirappi.
Sekoita maissitärkkelysjauhot appelsiinimehun joukkoon ja kaada suurus ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia.
Mausta lopuksi basilikalla.

Kaveriksi riisiä.

Alkuperäinen ohje Ruokala.net.

Tosi hyvää, ehkä jopa yllättävän hyvää. Sellainen makea, muttei liikaa.
Kävi taas klassiset. Luin, että lisää pippuri. Heitin sitten sekaan mustapippuria ja sekoitin, minkä jälkeen huomasin vasta sanan sitruuna. Ei muuta kuin sitruunapippuria vielä perään ja kauhulla odottamaan tuliko pippureita liikaa. Ei onneksi tullut. Maissitärkkelystä laitoin hieman enemmän, kun tuntui, ettei mehu tahtonut ottaa siitä millään itseensä.
Palsternakat saa suikaloida aika ohkasiksi paloiksi. Vähän isommat palat jäivät ikävän tuntuisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti