keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Jääkaapin salat

Kaapeissa ties mitä, mutta samalla ei yhtään mitään. Otinpa tuijotuskilpailun jokaisen kaapin kanssa vuorotellen. Sitten iskin silmäni lasipurkkiin jääkapin perällä. Mitä ihmettä siellä on? Kummastunut ilme naamallani otin purnukan käteeni ja kääntelin sitä edessäni. Whatta... -hetken jälkeen tajusin sen olevan yksi kokeiluistani.

Marinoidut valkosipulit

3-4 kokonaista valkosipulia
2 dl vettä
2 dl omena-hunajavalkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 tl yrttimausteseosta
2 laakerilehteä
5 kokonaista maustepippuria
5 kokonaista valkopippuria

Irrota valkosipulin kynnet ja kuori ne.
Mittaa vesi, etikka ja mausteet kattilaan. Kiehauta liemi.
Lisää valkosipulinkynnet ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.
Ota kattila liedeltä. Nosta kynnet purkkeihin ja kada lientä päälle piripintaan. Sulje kannet.
Säilytä jäähtyneet purkit jääkaapissa.
Annna maustua 3-5 päivää.

Alkuperäinen ohje Kodin kuvalehti.

Unohdin tyystin tehneeni tämän! Ties kuinka kauan se oli jääkaapissa maannut ja marinoitunut. Sitäpaitsi, jännä juttu kävi tätä valmistaessa. Kaupassa ei nimittäin ollut omena-hunajavalkoviinietikkaa. Paikka hyllyssä ammotti tyhjyyttään. Mitä siitten tein? Otin tietysti omenavalkoviinietikkaa ja kaadoin hunajan sekaan erikseen. Olisiko ollut vajaa desi? Who knows.

Haju, tai siis tuoksu ei purkin kantta avattaessa ole maailman hehkein, mutta valkosipulit olivat taivaallisia. Näille piti tietenkin keksiä jotain käyttöä. Siispä tulille:

Tomaattinen jauhelihakastike

jauhelihaa
marinoituja valkosipuleita
tavallinen sipuli
kirsikka- tai luumutomaatteja

mausteita (suola, pippuri, rakuuna etc)

maustettua tomaattimurskaa

Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli.
Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet.
Lisää marinoiduja valkosipulinkynsiä sen verran kuin kestät.
Halkaise tomaatit ja lisää lopuksi kastikkeeseen.
Tarjoa spagetin ja salaatin kanssa.

Täytyykö erikseen mainita, että oli hyvää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti