sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Vaalitaan perinteitä

Jokaiseen viettämääni pääsiäiseen on kuulunt pasha ja tulee aina kuulumaan. Se on yksi niistä pupellettavista, joiden kohdalla en välitä myöhemmin ilmenevistä ikävistä seurauksista. Pashaa on vain yksinkertaisesti pakko saada.

Yleensä äitini tekee ensimmäisen pashan. Tänä vuonna ehdin itse ensin ja äiti pääsi osingoille. Maistui kuulemma ihan samalta kuin hänen tekemänsä. Wuhuu!! Harvemmin menee näin.

Hedelmäinen pasha

1 tlk maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
1 rkl sitruunamehua
½ pss mantelirouhetta
1 rs sukaattia
1 tlk (~55g) sokeroituja kirsikoita (punaisia)
½ dl appelsiinimarmeladia
1 dl kuohukermaa

Leikkaa kirsikat pieniksi paloiksi.
Vaahdota kerma.
Sekoita rahkan joukkoon muut aineet, kermavaahto viimeisenä.
Kaada seos sideharsolla tai suodatinpusseilla vuorattuun pashamuottiin / kahvinkeittimen lippaan / siivilään.
Anna valua yön yli jääkaapissa.

Alkuperäinen ohje äidiltä.

Meidän täytyy oikeasti saada jostain sähkövatkain. Tuon kerman vatkaaminen käsin oli yhtä tuskaa, vaikka vain desi siinä olikin. 

Isäntä oli innoissaan tutkimassa mitä ihmettä on sukaatti. Maistoi sitä ja totesi sen maistuvan kumilta. Onneksi valmis pasha oli hänenkin mielestä herkullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti