lauantai 30. maaliskuuta 2013

Äkkiä tarjottavaa!

Vieraita tulossa, eikä mitään tarjottavaa. Sanalla "mitään" tarkoitan, ettei tarpeeksi. Tuntuu olevan verenperintö, että pöytien pitää notkua erilaisia herkkuja, kun joku tulee vierailulle.

Valkosipuli-fetapiirakat

1 pkt n. 400 g voitakinaa
1 pkt fetajuustoa
4 kevätsipulin vartta
1 yksikyntinenvalkosipuli hienonnettuna
4 rkl hunajaa
 kananmunaa voiteluun

Ota voitakina sulamaan.
Leikkaa voitaikina levyt kahteen osaan.
Ripottele keskelle fetajuustoa, pilkottua kesäsipulia ja hienonnettua valkosipulia.
Lorota päälle vielä vähän hunajaa.
Taita levy kolmioksi.
Voitele munalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 min.

Alkuperäinen ohje Ruokala.net.

Nämä pikku piirakat tulevat yllättävän nopeasti ja ovat herkullisia. Tein vielä myöhemmin toisen satsin itselle. Julmaa, eikö? Vieraat pitivät, vaikka Jaffa-keksit veivät voiton tällä erää. Näiden kanssa pitää itse löytää täytteen suhteen kultainen keskitie. Joihinkin meni enemmän valkosipulia, toisiin fetaa. Ei se silti menoa haitannut. Tämäkin pääsee ehdottomasti kovien kansien väliin, sillä uskon reseptin pelastavan minut vielä monesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti