keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Yritys hyvä 10

Vapaa päivä ja aikaa tehdä vaikka mitä. Niin varmaan!
Pitkästä aikaa ajattelimme syödä kalaa ja nyt päätin yrittää uudelleen chilimarinaadia.

Chilimarinoitua lohta (vol 2) ja uunikasviksia


Kala:
pala lohta
suolaa
sweet chili -kastiketta
hunajaa
chilirouhetta

Ripottele kalan päälle suolaa. Kaada seuraavaksi sweet chili-kastiketta ja hunajaa kalalle ja levitä se veitsellä tasaiseksi. Ripottele hieman chilirouhetta.
Laita kala pussiin ja jääkaappiin n. 4-5h.

Kasvikset:
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 vihreä paprika
2 sipulia
2 porkkanaa
keltaisia ja punaisia luumutomaatteja

Lohko tai pilko kasvikset. Sipuli lohkoiksi ja halkaise tomaatit.

Ota kala jääkaapista ja laita uunipellille. Asettele kasvikset kalan ympärille. Pirskottele inasen öljyä niiden pinnalle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 30-45 minuuttia.
Viimeistele annos keitetyillä perunoilla.

Voi vitsit, että tuli hyvä kala! Sopivan mieto chili, muttei myöskään ällömakea hunajan takia. Kaadoin nämäkin kastikkeet pullosta suoraan kalan päälle, joten määrät... Sorry. Eiköhän jokainen itse tiedä mikä on liikaa. Avokki rakasti tätä kalaa. Onnistumisen riemua! Tomaateista tuli ihan käsittämättömän hyviä. Ei ole tosikaan kuinka uskomattomilta tomaatit voi maistua. Pitää kai joskus kypsentää vadillinen pelkkiä tomaatteja.

2 kommenttia:

  1. Tätä ei voi syödä liikaa tahi liian usein. Chilimarinaadi sopii lohen kanssa niin hyvin yhteen että muunlaiset yhdistelmät voi saman tien heivata hemmettiin. Tätä lisää!

    VastaaPoista