tiistai 21. toukokuuta 2013

Ongelmana timjami

Olen jo varmasti vähintään kerran aikaisemmin kitissyt kuinka kivaa on käyttää tuoreita yrttejä, mutta sitten tulee se ketutus kun valtavasta pensaasta joutuu heittämään loput roskiin. Jälleen otin käyttööni kaikkivaltias Googlen ja etsin reseptejä, joihin hävittää tuore timjami. Jo kaksi päivää olen yrittänyt laittaa sitä liikaa jokaiseen ruokaan, mutta se ei vaan hupene! Tuska ja ahdistus.

Timjami-päärynäkana

4 broilerin koipi-reisipalaa (tai rintafileetä)

1 luomusitruunan mehu
2 päärynää
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl hunajaa
1 dl omenamehua

maustevoi:
1 sitruunan raastettu kuori
25g pehmeää voita
1 yksikyntinen valkosipuli
4-5 oksaa tuoretta timjamia

Kuivaa broilerit talouspaperilla.
Valmista maustevoi.
Raasta sitruunankuori, hienonna valkosipuli.
Sekoita sitruunankuoriraaste, valkosipuli, pehmeä voi ja riivityt timjaminlehdet keskenään.
Hiero tai levitä veitsellä maustevoi broilereiden pintaan.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta broilerit uunivuokaan.
Purista sitruunasta mehu.
Valuta broilereiden päälle hunaja, omenamehu ja sitruunamehu.
Pese ja lohko päärynät ja poista siemenkodat.
Nosta päärynät uunivuokaan.
Kypsennä broilereita 175-asteessa n. 50 min.
Voitele broilereita pari kertaa vuokaan valuneella liemellä paistamisen aikana.

Kaveriksi riisiä

Alkuperäinen ohje Kitin keittiössä.

Ai että tuli hyvää! Harmillisesti käytin kanan reisiä tähän. Fileestä olisi ehdottomasti saanut paremman lopputuloksen. Paistoajan lopulla nostin lämmön 200 asteeseen ihan vain hetkeksi. Päärynöistä tuli pelottavan hyviä, vaikka meidän lohkot muistuttivat enemmän paloja.

Suurin ongelma tätä tehdessä oli mitä tarkoittaa riivitty. Yritin kokki-siskoltani kysyä, mutta hän ei vastannut. Siispä soittoa äidille, joka valaisi sen tarkoittavan revittyä. Olipas taas hankala sana. Isännän kanssa vietettiin tovinen nyppien niitä minimaalisia lehtiä varresta irti. Melkein meni hermo. Vain melkein. Toisaalta, oli vaivan arvoista.

1 kommentti: