keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ehkä risotto?

Katkarapu-kasvisriisi

2 punaista paprikaa
1 iso sipuli
3 dl pitkäjyväistä riisiä
2 rkl öljyä
150g hienonnettua pinaattia paloina (pakaste)
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
6 dl vettä
1 pss valkosipuli-yrttikatkarapuja

Puhdista paprikat ja leikkaa ne kuutioiksi.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota sipuli, paprikakuutiot ja riisi öljyssä paistokasarissa.
Lisää pinaattipalat, suola, pippuri ja puolet vedestä.
Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Lisää loput vedestä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes riisi on kypsää.
Lisää jäiset katkaravut kypsän riisin joukkoon ja kuumenna vielä pari minuuttia.

Alkuperäinen ohje Pirkka -lehdestä.

Sarjassamme "kokeilenpa tuotakin". Onneksi kokeilin. Tästä tuli yllättävän hyvää, vaikka riisi meni mössöksi ja katkarapuja oli vain yksi pussi. Ei se mitään. Ensi kerralla paremmalla lopputuloksella. Silti mielettömän hyvää ja helppo tehdä. Ei silti kannata hommailla kaikkea muuta ohessa tai käy kuten minulle. Etsin kaupasta todella kauan pakasteosastolta pinaattia. Ei mikään ihme ettei löytynyt. Pikkiriikkiset pussit oli aseteltu ovelasti kahden muun tuotteen väliin piiloon. Eihän niitä voi sieltä mitenkään älytä bongata, jos koko muu rivi on kilon pusseja keittovihanneksia. Ugh.

1 kommentti:

  1. Tämä oli hyvää. Saa tehdä uudestaan. Vähän lisää mausteita ehkä saa lisätä. Silleen ihan vähäsen...

    VastaaPoista