lauantai 4. toukokuuta 2013

We are the noodle people

Jos isäntä saisi päättää mitä meillä syödään, se olisi joka päivä nuudelia nakeilla. Jos irrotellaan niin tonnikalalla.  Nyysin avokin rakkaat nuudelit ja päätin järkyttää hänet.

Mee goreng

180g katkarapuja
125g munanuudeleita (Blue Dragon)
300g broilerin fileesuikaleita
½ tl jauhettua valkopippuria
½ tl suolaa
1 iso sipuli
300g kiinankaalia
1 rkl öljyä
150g mungpavun ituja
2 rkl makeaa soijakastiketta (ketjap manis)
"pisara" sambal oelekia
2 rkl vettä
½ tl rouhittua mustapippuria

Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin.
Pehmennä nuudelit pakkauksen mukaan, huuhtele ja valuta hyvin.
Kuori ja suikaloi sipuli. Suikaloi myös kiinankaali.
Ripottele broilerisuikaleille pippuri ja suola.
Kuumenna öljy vokissa ja paista broilerisuikaleet kypsiksi.
Nosta broilerit pannulta ja paista sipuleita noin 5 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
Lisää pannulle kiinankaali ja jatka paistamista toiset 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapsakan kypsiä.
Kääntele sekaan idut, valutetut katkaravut, broilerit ja nuudelit. Sekoita nostellen ja anna kuumentua.
Sekoita ketjap manis, vesi sekä pippuri keskenään ja valuta nuudeliseokselle.
Tarjoa heti.

Alkuperäinen ohje Me Naiset -lehdestä.

Tästä tuli loppujen lopuksi yksi niistä harvoista ruoista, joissa mielipiteemme eriävät. Minä yllättäen pidin ja avokki ei juuri välittänyt. Tässä ruoassa kanaa oli suorastaan ilo syödä. Miehen lievästä vastarinnasta huolimatta teen tätä uudelleen. Mungpavutkin olivat miellyttävä uusi kokemus. Ei kannata pelästyä raaka-ainetta, vaikka sillä olisi hieman eriskummalinen nimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti