torstai 16. toukokuuta 2013

Suomi-Slovakia

Jääkiekon MM-ottelun finaalit kolkuttavat ovella ja volyymitaso kasvaa. Tänään pelatussa Suomi-Slovakia pelissä ei ääntä säästelty, vaan ilmoille kajahti kavalkadi enemmän ja vähemmän uusia kirosanoja erinäisillä käsieleillä höystettynä.

Sveitsin joukkue on raivannut tiensä ottelusta toiseen kullan kiilto silmissään, mikä on ihailtavaa. Ihme jos he eivät voita. Toistaiseksi tappiottomina ainakin jatkavat. Tässä olisi suomipojalle esimerkkiä miten sitä jääkiekkoa kuuluu pelata. Ei riitä, että tehdään pari maalia ja sitten aloitetaan jäätanssitreenit, vaan... No joo. Eiköhän tämä riitä.

Kannustaakseni Sveitsiä, tein jo tähän matsiin kisaeväiksi:

Sveitsiläiset nakit

12 nakkia
50 g kermajuustoa
6 - 12 viipaletta pekonia

Tee jokaiseen nakkiin viilto pituussuunnassa ja tunge viiltoon ohut juustosuikale.
Kääri jokaisen nakin ympärille kokonainen tai pituussuunnassa halkaistu pekoniviipale.
Lado nakkikääröt uunivuokaan ja pane vuoka 225-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi.

Kaveriksi ranskalaisia.

Alkuperäinen ohje Yhteishyvä.fi.

Ai että tuli hyvää. Juuri tätä kisakatsomo tarvitsee: helposti syötävää ja rasvaista naposteltavaa. Juustoa meni ehkä turhan paksu siivu, mutta minkäs teet kun höylä ei tee ohkaista viipaletta. Saatoin myös pelin tuoksinassa unohtaa nämä uuniin pidemäksi aikaa...

Säälin naapuriparkaamme, joka joutuu kuuntelemaan kommenttejani ottelunkulusta. Kyllä se kohta loppuu, ei hätää.

1 kommentti:

  1. Jos voisin tätä syödä joka päivä loppu elämäni ajan. Ai että... Eläisin onnellisena kaikki loput 6 päivää ennenkuin sydän sanoisi sopimuksensa irti.

    VastaaPoista