maanantai 8. heinäkuuta 2013

Tuparit vol 1

Lähes puoli vuotta muuton jälkeen saimme aikaiseksi järjestää tuparit. Päivämääräkin valittiin hyvissä ajoin, muttei ymmärrety tarkistaa kesän festarikalenteria. Ruisrock oli samana viikonloppuna. Silti sinnikäs valiojoukko saapui viettämään kanssamme mahtavan päivän.

Tarjottavia mietin valehtelematta varmaan kaksi kuukautta kotona ja töissä. Voisi melkein sanoa, että stressasin. Mielessä pyöri ajatukset "Riittävätkö nämä?" ja "Toivottavasti ei ole odotukset vierailla liian korkealla".

Kaikille jotain, mahdollisimman helppoa, voi tarjota kylmänä ja ei tarvitse viettää koko päivää keittiössä olivat kriteerit. Aika hyvin niissä pysyttiin. Lisäksi päätimme, että kaikki tarjotaan kertakäyttöastioista. Helpottaa siivousta ja ei tarvitse tiskata.

Tällainen siitä muodostui.
Toki viimeisiä ruokia laitettiin vasta kippoihin ja kuppeihin, kun ensimmäiset vieraat saapuivat. Onneksi rakas siskoni oli tullut aikaisemmin auttamaan ja toi vielä mukanaan muutaman tarjoiluastian. Ilman siskoani emme olisi millään saaneet kaikkea valmiiksi ajoissa. Vielä kerran iso kiitos!

Ylhäällä olevissa kipoissa on vihannestikkuja eli erivärisiä paprikoita, porkkanaa, kurkkua ja kesäkurpitsaa. Pohjalla sipulikeittodippi, joka oli yön yli jääkaapissa. Dippi tehtiin Alpron maustamattomaan soijajogurttiin.

Oikeassa alareunassa taas on hedelmäsalaatti, joka sisälsi viinirypäleitä, papaijaa (tölkki), persikkaa (tölkki), banaania, omenaa ja päärynää. Päälle sai oman maun mukaan laittaa kermavaahtoa ja toffeekastiketta.

Ylimpänä näkyy mansikat. Palataan niihin hieman myöhemmin.
Alhaalla taas on pannaripizza, joka epäilyksistä huolimatta osoittautui oikein maukkaaksi. Pizza on tietysti aina pizza.

Pannaripizza

Pohja:
4 munaa
8 dl soijamaitoa
4½ dl vehnäjauhoja
suolaa

Täyte:
400 g jauhelihaa
2 sipulia
2 rkl tomaattipyreetä
3 tomaattia
juustoraastetta

Sekoita taikinan ainekset keskenään ja kaada vuoratulle uunipellille. Paista pohjaa yksinään reilu 20 minuuttia 225 asteessa.
Sillä aikaa valmista täyte.
Ruskista jauheliha ja lisää tomaattipyre.
Leikkaa sipulit renkaiksi ja viipaloi tomaatit.
Kaada täyte pannarille, ripottele sipulit ja tomaatit sekä viimeiseksi juustoraaste päälle.
Laita pannaripizza takaisin uuniin ja paista toiset 20 minuuttia tai kunnes pizza näyttää kypsältä.

Alkuperäinen ohje Makeaahyvää.

Suomalaiset mansikat dipattuna tummaan suklaaseen ja peiteltynä mintun lehteen. Syntisen hyvää!

Näistä näin kuvan jossain blogissa, kun kuumeisesti etsin apua tarjottaviin. Cocktailpala koostuu kirsikkatomaatista, mozzarellan palasta ja basilikanlehdestä. Jälleen: kiitos siskolleni, joka pakotti ostamaan mozzarellaa. Klassinen yhdistelmä.

Kuvassa juuri ja juuri näkyville cocktailpiirakoille teimme vielä aamulla munavoin. Huomatkaa, että luotin niin paljon vieraisiimme, että otin esille rakkaan ja kallisarvoisen Pentikin Mansikka-sarjan kulhon tätä varten. Esipaistettujen patonkien kanssa tarjosimme chili- ja yrttilevitettä.

Pienen tilanpuutteen vuoksi toiselle pöydälle pääsi alkoholiton booli, suolatikut, sipsit ja dipit. Booliin kaadoimme Spriteä, viiden hedelmän mehua ja jäätyneitä viinirypäleitä pitämään juoman kylmänä.

Päivä oli pitkä, mutta antoisa. Ihanaa nähdä ihmisiä. Kissakin osoitti ylivertaisuutensa olemalla paremmin kuin nätisti. Neiti odotti häkissään nukkuen ulospääsyä, eikä stressannut ihmismassasta. Olimme miettineet valmiiksi vaikka mitkä pelastussuunnitelmat, kun se kissa repii pelihousunsa. Onneksi niitä ei tarvittu.

Me kiitämme ja toivotamme ihmiset tervetulleiksi uudelleen!

2 kommenttia:

  1. Pizza ja mozzarella-tikut oli parhaita! :p
    Ja ole hyvä! Oli ilo auttaa :)

    VastaaPoista
  2. Iso kiitos vielä isännältäkin Rouskulle KORVAAMATTOMASTA avusta! (eli me ei korvata sitä mitenkään, muahahahaa) Ruoka ja etenkin seura oli aivan ykkösluokkaa ja ikävää että emme ehtineet vielä tällä visiitillä korkata lahjaksi saamaamme Alias:ta.

    VastaaPoista