perjantai 12. heinäkuuta 2013

Elämää tupareiden jälkeen

Kuten arvata saattaa, ruoka riitti ja sitä jäi reilusti yli. Parempi niin. Eipähän kukaan jäänyt ilman. Urhoollisesti isäntä tuhosi aamu-, väli- ja iltapalaksi sekä päivälliseksi, lounaaksi ja illalliseksi jääkaapin sisältöä.

Niin hyviä kuin suklaamansikat olivatkin, niitä ei toista satsia jaksanut millään syödä. Siispä ylimääräisille mansikoille keksimme toisenlainen kohtalon: letut!

Letut

2½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
5 dl soijamaitoa
2 kananmunaa

Sekoita jauhot ja suola.
Kaada joukkoon puolet nesteestä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Lisää loput nesteestä.
Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia ja vatkaa joukkoon munat.
Paista letut pannulla.

Alkuperäinen ohje Pirkka.fi.

Yön pimeinä tunteina on hyvä paitsi käryttää keittiössä, myös koittaa kuvata salamalla kädessä olevaa lautasta. Ihan sama, oli herkullista. Yllätyin jopa, kuinka paljon parempaa tästä taikinasta tuli kuin normaalisti lettutaikinoistani. Tällä jatketaan hamaan tappiin asti.

Oletteko muuten koskaan miettineet, miten tai missä säilytän reseptejäni keittiössä?
Vastaus on näinkin ihmeellinen:
Kuka arvasi oikein?

2 kommenttia:

  1. Minä tiesin miten reseptejä säilytetään! Mitä voitin? Vieläkään en pysty syömään mansikoita lisää. No ehkä sitten taas ensi kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sinua lasketa. On liian helppoa nostaa pää koneesta ja katsoa mitä edessä tapahtuu. :D

      Poista