maanantai 22. heinäkuuta 2013

Toripäivä

Kuinka satuinkin katsomaan mainokset telkkarista. Komeilla kuvilla esiteltiin Turun kansainväliset suurmarkkinat. Paljon ulkomaalaisia ruokia ja herkkuja ja hyvännököisiä myyjiä... Tietysti sinne oli päästävä tavalla tai toisella.

Markkinoiden viimeisenä päivänä kipeällä selällä lämpimän auringon alla kävelimme silmät pyöreinä Aurajoen rantaa edestakaisin. Ihmisiä riitti, mutta senhän oli oletettavissa. Koju toisensa jälkeen ihastelimme erilaisia astioita ja koruja ja maistelimme juustoja, makkaroita etc. Harmi ettei avokki töiltään päässyt mukaan.

Viimeisenä tulimme italialaisten kojulle, jossa myytiin jälkiruokia 3,00e / kg. Käteen annettiin musta laatikko, johon sai koota mieleisensä sisällön. Oi, mikä taivas!

En enää edes muista mitä kaikkea tässä on. Yritin vain bongata ne herkut, joissa ei varmasti ole pähkinää. Söimme näitä kaksi iltaa. Vaikkei sitä uskoisi, ne olivat niin makeita ja täyttäviä. Täytteinä näissä oli joko sulkaata tai mantelikermaa. Ihania!

Toivottavasti markkinat tulevat ensi vuonna uudelleen. Silloin varaan paitsi aikaa, myös enemmän rahaa mukaani ja shoppaan kunnes pyörryn.


Torilta suuntasimme koomisesti ruokakauppaan. Pikainen pyrähdys hyllyriviltä toiselle ja äkkiä kassan kautta kotiin. Siitä vähästä mitä käsivarsilla pystyi kantamaan kyhäsin

Yrttitarhalohta, uunikasviksia ja yrttiperunoita.

 lohta
1 pkt Creme Bonjour yrttitarhalevitettä
suolaa
pippuria

Mausta kala suolalla ja pippurilla.
Voitele pinta reippaalla määrällä yrttitarhalevitettä.
 Kypsennä 200 asteessa 30-45 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

Alkuperäinen ohje äidiltä, joka lisää vielä purjon silppua päälle.

Uunikasviksina kalan vieressä oli paprikaa, tomaatteja ja sipulia.
Yrttipernoita paistoin valkosipuliöljyssä ja kaadoin sekaan kaikenlaisia yrttejä pusseista ja purkeista.

Nopeahko ja helppo resepti, joka täyttää vatsan. Pidin, tykkäsin ja teen varmasti toiste. Tietysti harmittaa, että tuota taivaallista yrttilevitettä ei saa maidottomana. No jaa. Minkäs teet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti