tiistai 23. heinäkuuta 2013

Midnight snack

Piti äkkiä tehdä ruokaa. Katsoin vielä ohjeesta, että kesto puolisen tuntia. Ja p*skat. Vähän reilu kaksi tuntia meni ja hyvä, ettei avokki kuukahtanut nälkään sitä ennen. Ranskalaiset tosin hupenivat pelliltä hyvää tahtia.

Rapeat kanapalat
korppujauhoja
suolaa
pippuria
2 kananmunaa
vähintään 4 nahatonta broilerinfilettä
öljyä paistamiseen

Kaada korppujauhoja lautaselle ja lisää sekaan mausteet
Riko munat toiselle lautaselle ja sekoita rakenne.
Leikkaa kanat pienemmiksi paloiksi.
Kasta palat ensin munaan ja pyöritä sitten korppujauhoissa.
Paista öljyssä pannulla kymmenen minuuttia välillä käännellen.

Alkuperäinen ohje Nuoren kokin helpot ja nopeat -kirjasta.

Käytän tätä sanaa jo liian usein, mutta ihania nugetteja. Ostimme 800g ohutfilepaketin ja näitä riitti. Paistaminen oli tuskallisen hidasta, mutta kanan kanssa en ota riskejä, vaikka suomalaista olisikin. Avokkia alkoi vähän odottelu nyppiä ja kissakin kerjäsi vieressä osuuttaan. Hirveät paineet siis saada ruoka pöytään. Kissalle paistoin omat pienet maustamattomat palaset kanaa, jotka neiti hotkaisi kurkusta alas silmien pelatessa flipperiä.

Viimeiset sanat: nugettien paistaminen käryttää lievästi, joten avatkaa ikkuna hyvissä ajoin.

1 kommentti:

  1. Sattuipa sopivasti, juuri äsken meilläkin tehtiin samaa sapuskaa! :)

    Itsellä homma hoitui onneksi puolessa tunnissa, ja syy siihen on se että pilkon kanapalat ohuiksi suikaleiksi jolloin ne kypsyy melko nopsasti. Itsekin olen neuroottinen kanan kanssa mutta nuo kypsyvät ihan muutamassa minuutissa, 500g kanojen paistamiseen meni max 20min. Herkkuahan paistettu kana kyllä on! :)

    VastaaPoista