keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Thai-kokeilu

Hyllyssäni on pölyyntynyt paksu nide thaimaalaisesta ruokakulttuurista. Vihdoin sain sen käyttöön.

Neua Phat Bai Hohrapha
(Nautaa makeilla thaibasilikan lehdillä)

1 rkl kalakastiketta
3 rkl osterikastiketta
4 rkl vettä
½ tl sokeria
2 rkl oliiviöljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
2 chiliä
500 g naudan ulkopaistia
1 keskikokoinen sipuli
2 kourallista thaibasilikan lehtiä

Sekoita kala- ja osterikastike sekä vesi ja sokeri pienessä kulhossa.
Hienonna valkosipuli. Silppua chilit. Lohko sipuli ohuiksilohkoiksi.
Kuumenna öljy wokkipannussa ja pikapaista puolet valkosipuleista ruskeiksi.
Lisää puolet chileistä ja lihoista ja pikapaista 2-3minuuttia tai kunnes liha on kypsää.
Poista pannulta ja toista loppujen valkosipuleiden, chilien ja lihojen kanssa.
Lisää lopuksi kaikki pannulle.
Lisää sekoitukseen sipuli ja kastikesekoite ja paista vielä minuutti.
Lisää lopuksi thaibasilikan lehdet ja paista kunnes ne alkavat nuutua.

Kaveriksi riisiä.

Alkuperäinen ohje Löytöretki Thaimaan keittiöihin -kirjasta.

Wou! Tulisuutta ainakin riittää. Lihan taisin vahingossa päästää hieman ylikypsäksi. Ei se mitään. Maittavaa oli silti. Ensi kerralla onnistunee vielä paremmin. Kastike oli todella hyvää ja mies ylisti jo pelkän tuoksun perusteella. Thaibasilika oli kuin piste iin päälle. Nami!

Kuten voimme olettaa, jälleen sattui ja tapahtui. Vaikka avokki pilkkoi chilit, siirsin ne itse pannulle. Hetkeä myöhemmin hieroin kutiavaa silmääni. Lopun kai arvasitte. Molemmat silmät sentään näkevät samanarvoisesti jälleen, joten säikähdyksellä selvittiin. Koskakohan hyvä onneni loppuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti