keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Vanhaa ja uutta

Tulipa alkuviikosta ostettua tarjouksesta jauhelihaa, jonka päivämäärä kolkutteli jo ovella. Edellisestä ruoasta oli jäänyt yli valmiiksi keitettyjä perunoita, joten paistinpannulle vei niiden tie.  Yllätyksekseni kaikkiruokainen avokkini ei ollutkaan syönyt makkara"gratiinia" loppuun,  joten sekin pääsi paloina pannulle.

Jauhelihakastike

1 pkt jauhelihaa
1 iso sipuli
n. 1/2 dl vehnäjauhoja
n. Felixin kurkkusalaattipurkillinen vettä
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
valkosipulijauhetta
paprikajauhetta
oreganoa
rakuunaa
chilijauhetta

Olikohan siinä kaikki ainekset..?

Pilko sipuli. Paista jauheliha sipulin kanssa kypsäksi.
Lisää vehnäjauho ja sekoita hyvin.
Kaada joukkoon vesi ja lihaliemikuutio.
Kiehauta ja lisää mausteet maun mukaan.
Sekoita hyvin ja kastike on valmis.

Ohje opittu aikanaan äidiltä.

Onpas vaikeaa kirjoittaa määriä. En pahemmin tätä tehdessä mitään mittaile, kun määrät tulevat selkäytimestä ja mausteita lentää sekaan mitä milloinkin sattuu käteen osumaan. En edes muista olenko koskaan saanut täsmälleen saman makuista kastiketta aikaiseksi toistamiseen. Eiköhän jokainen tahollaan näe koska vettä on tarpeeksi. Mieluummin liian vähän kuin liikaa.

Ja btw, paistetuista perunoista ja "gratiinista" tuli todella hyvää.

1 kommentti:

  1. hyvi mitattu toi vesi :D ei deseissä vaan felixin kurkkupurkilla!

    VastaaPoista