tiistai 26. helmikuuta 2013

Jos ihan nopeesti...

Huh heijaa! Lyhyet yöunet takana, pitkä päivä töissä ja illalla vielä tunnin bodypump. Raahustettuani ulko-ovesta sisään, oli päällimäisenä ajatuksena päästä pikaisesti nukkumaan. Mitä vielä! Jos ihan nopeasti vilkaisisi pari nauhoitettua ohjelmaa digiboxilta. Sitten iski hirveä himo johonkin makeaan. Eilen olinkin etsinyt jälkiruokaohjetta, jota sitten näinä pikkutunteina lähdin tekemään avokin avustuksella. Taisi oma meno olla jo sen verran loivaa...

Uunipäärynät

4 päärynää

Täytteeseen:
1 dl kaurahiutaleita
4 rkl margariinia tai voita
3 rkl fariinisokeria
kanelia

Pese ja kuori päärynät ja halkaise ne kahtia.
Poista siemenkodat terävällä veitsellä.
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pehmeä rasva, fariinisokeri ja kaneli.
Aseta päärynät uunivuokaan ja täytä siemenkodan syvennykset täytteellä.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.
Tarjoa vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Alkuperäinen ohje Yhteishyvä.fi.

En tiedä kummalla meistä oli silmät enemmän ristissä, mutta voin vaikka vannoa, että kuulin ensin luettavan ohjeet "pese ja halkaise päärynät". Tein niin ja kysyin mitä sitten. Avokki lukee uudelleen ja sanoo "pese, kuori ja halkaise". Pieniä ärräpäitä ilmaan ja eikun kuorimaan halkaistuja ja koverreittuja hedelmiä. Nyt kun katsoin alkuperäistä ohjetta, ei missään mainita kuorimista. Eihän? Meni se noinkin ellei jopa paremmin. Ensi kerralla otan kaikki rontit pois, mitä en aio syödä.

Kuinkas muuten sattuikaan jääkaapissa asustelevan juuri sopivasti neljä päärynää. Ihan summamutikassa niitä kaupassa ladoin pussiin ennen ohjeen löytymistä. Jes! Oli herkkua ja vaikka taas meni päivä (vähän) pitkäksi, se kannatti. Kuvassa lautasella myös Tofulinen Stracciatella -jäätelöä.

1 kommentti:

  1. Uunipäärynät sulivat suuhun jäätelön kera. Aivan ihanaa herkkua!

    VastaaPoista