perjantai 22. helmikuuta 2013

I want bacon!

Pitkäksi meni päivä kaikesta huolimatta ja monta juttua on vieläkin kesken. Polttoaine alkaa olla vähissä. Eipä auta kuin siirtyä tankkaamaan.

Munalei

paahtoleipä
kananmuna
juomalasi
suolaa
öljyä
(pekonia)

Yritä löytää mahdollisiman tasapohjainen paistinpannu.
Kaada siihen öljyä ja anna lämmetä hetki.
Ota paahtoleivän pala ja tee siihen juomalasia apuna käyttäen pyöreä reikä keskelle.
Laita leipä pannulle ja riko kananmuna leivässä olevaan reikään.
Lisää suolaa.
Paista, kunnes kananmuna on mieleisesi. Voit varovasti koittaa kääntää leivän ja näin paistaa kananmunan molemmilta puolilta.

HUOM! Kannattaa varoa, ettei leipä pala. Suosittelen paistamaan yhden kerrallaan.

Jos haluat, voit paistaa tähän päälle pekonia.

Ohjeen alkuperä on hieman hämärän peitossa. Se saattaa olla yhdestä keittokirjasta, joka on parhaillaan varmassa tallessa. Pakko myöntää, että tähän kellon aikaan tehtynä leipä pääsi hieman liian rapeaksi (=musta). Yleensä onnistun tämän kanssa paremmin... No huh huh! Päiväkin ehti näköjään vaihtua. Pitäisikö mennä nukkumaan ennen kuin koko kämppä on savun peitossa?

3 kommenttia:

  1. miksen mä iki onnistu tässä? :/ jotenki saan siitä vaan mautonta kovaa leipää XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tällä kertaa munkin leivät "rapsakoita". Pitää joku kerta tehdä yhdessä. Katsotaan löydetäänkö sullekin kultainen keskitie.

      Poista
  2. Oikein hyvä välipala oli. Ja kivasti sai avomies vähän närppiä pekonia ja suukkoja kokkailuiden välissä.

    VastaaPoista