keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Pekonipainajainen

Sattuipa somasti, että kaupassa oli pekonipaketit tarjouksessa. Niitä kannettiinkin kotiin malkein säkillinen. Todella terveellistä, tiedetään. Seuraava ongelma olikin mihin sen kaiken käyttäisi. Perusresepteistä oli jo osa käytetty ja vähän tekisi mieli kokeilla jotain uutta taas. Vähän kirjoja ja Googlea ja tässä tulos:

Juustopekoni broilerit

4 kpl broilerin luuttomia rintafileitä
1 pkt viherpippurikoskenlaskijaa
2 pkt amerikan pekonia
juustoraastetta
mustapippuria
1 tlk Nordic-kasvirasvasekoitetta

Viillä 'taskut' broilerin fileisiin. Varo, ettet leikkaa filettä puhki.
Täytä tasku juustolla.
Mausta mustapippurilla.
Voit myös lisätä suolaa, mutta pekoneista ja juustosta tulee suolaa.
Kääri maustettu ja täytetty file pekonisiivuilla.
Lopuksi vielä juustoraasta kuorrutukseksi ja sitten n.200 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi.
Vielä 5 min ennen valmistumista lisää joukkoon kasvirasvasekoite.

Kaveriksi riisiä.

Alkuperäinen ohje Ruokala.net. (HUOM! Mahdollisuus valmistaa myös grillissä.)

Nam nam nam! Emme ensin meinanneet laittaa tuota Nordicia mukaan ollenkaan, mutta onneksi laitettiin. Voi taivas mikä kastike. Eikä tosiaan tarvitse lisätä suolaa ollenkaan. Onneksi tätä jäi yli, niin voin viedä töihin huomenna. Herkkuhetki jatkuu hieman pidempään.

Avokin varoitus: saattaa viedä kielen mennessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti