maanantai 20. lokakuuta 2014

Mysteeri-illan jatkot

Pitkästä aikaa taas täällä. En edes kehtaa katsoa koska viimeksi olen jotain postannut. Jospa se innostus tästä taas löytyisi. Kaikkea jännää on tapahtunut, mutta uskaltaisin ehkäpä väittää kertovani niistä jälkikäteen omissa aiheissaan. Toisin sanoen: vanhoja ruokaohjeita ja -kuvia tulossa mahdollisesti.

Asiaan! Järjestimme kavereiden kesken "Ekstoottisten hedelmien illan" tai iltapäivän. Ajatuksena, että jokainen toisi jotain, kummastellaan hedelmiä ja kärsitään yhdessä. Myös oiva tapa jakaa jäätävät kilohinnat useamman lompakon kesken.

Kuka tunnistaa nämä mystisyydet? 15kpl (jos laskin kuvasta oikein) pitäisi nimiä löytyä.

Luonnollisesti kaikkia ei millään pysty ja jaksa syödä, joten näitä ihanuuksia jäi jääkaappiin. Eipä muuta kuin Google avuksi ja etsimään jotain muuta reseptiä näille kuin hedelmäsalaatti.

Suolaiset rambutanit

1 yksikyntinen valkosipuli
tuoretta korianteria
tuoretta persiljaa
kasvisöljyä
500g jauhelihaa
4 tl soijakastiketta
4 tl kookossokeria
1 chili
rambutaneja

Hienonna valkosipuli ja paista silppu öljyssä kullanruskeaksi.
Hienonna korianterin lehdet ja persilja.
Lisää kaikki muut ainekset pannulle PAITSI rambutanit.
Paista ja sekoita seosta kunnes jauheliha on ruskistunut ja neste on lähes kokonaan poistunut.
Lisää käsitellyt rambutanit.
Paista vielä n. kaksi minuuttia.
Tarjoile riisin kanssa.

Alkuperäinen ohje englanniksi täältä.

Huh heijaa! Minulla oli 10 kpl rambutaneja ja voin sanoa, että selkä särkee. Rambutanista pitää ensin poistaa se "karvainen" ulkokuori ja vielä lopuksi tiukasti hedelmälihassa kiinni oleva ymmärtääkseni myrkyllinen kivi. Niiden käsittely kannattaa aloittaa ajoissa, koska minulla kului tuohon satsiin reilu puoli tuntia.

Alkuperäinen ohje käski hommata kaksi tölkkiä valmiiksi käsiteltyjä rambutaneja. Jos jostain löydätte, niin ostakaa ihmeessä! Veikkaisin, että suurempi määrä hedelmää olisi tuonut tuohon vielä lisää sellaista erilaista makeutta. Oli hyvää noinkin ja avokin mielestä se pelkkä jauhelihaseoskin oli herkullista.


Annoona-lime smoothie
1 annoona
~2 dl Alpro Vanilja jogurttia
½ lime

Puolita annoona ja kaavi lusikalla hedelmäliha kulhoon. Muistathan poistaa kivet.
Lisää jogurtti.
Purista puolikkaan limen mehu jogurtin joukkoon.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Ripottele pinnalle halutessasi kookoshiutaleita ja raastettua limen kuorta.

Alkuperäinen ohje englanniksi  Natural Noshing.

Nopea, yksinkertainen ja maukas. Ihana. Tällä määrällä riittää hyvin kahdelle ihmiselle jälkkäriksi.


Ugh! Olen puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti