lauantai 10. elokuuta 2013

Nyhjästään tyhjästä osa 2

Tämä ruoka ei varsinaisesti kuuluisi tämän otsikon alle, koska ruoka oli suunniteltu. Toisaalta taas kastike ei. Vasta kotona tajusimme, että possu ja perunat tarvitsevat ehdottomasti jonkun soosin. Siispä kaappien ovet auki ja ihmettelemään mitä tehdään. Pitäisi varmaan hommata kaappiin tällaisia tapauksia varten niitä valmiskastikepusseja.

Tomaattipapukastike

1 tlk valkosipulitomaattimurskaa
1 pkt mustapapuja
kirsikkatomaatteja
pari marinoitua valkisipulinkynttä
rakuunaa
basilikaa
ja ties mitä muita mausteita

Olikohan siinä kaikki? Kasarissa ainekset sekaisin keskenään ja valmista tulee.


Nyt en suoralta kädeltä muista olenko jo jakanut lohkoperunoiden ohjeen vai en... Pelataan varman päälle:

Rapeat lohkoperunat

samankokoisia perunoita
öljyä
suolaa
pippuria

Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Pese perunat hyvin. Älä kuori!!
Halkaise ja lohko perunat.
Asettele lohkot kyljelleen leivinpaperin päälle.
Voitele öljyllä ja mausta.
Paista lohkoja uunin yläosassa n. 20 minuuttia tai "kunnes ne ovat rapeita, kullankeltaisia ja pulleita."

Alkuperäinen ohje Nuoren kokin helpot ja nopeat -kirjasta.

Taivaallisten perunoiden ja herkullisen kastikkeen lisäksi lautasella on perusvihreä salaatti höystettynä persikoilla ja possun sisäfilettä. Sisäfileen leikkasimme siivuiksi ja paistoimme pannulla. Ei jaksanut odottaa kauempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti