tiistai 31. maaliskuuta 2020

Voihan jauheliha

Jauheliha on jännä. Sitä löytyy aina kaapista, mutta koskaan ei keksi mitä siitä tekisi. Perus pastakastike, makaroonilaatikko, lihamureke yms yms on niin nähty ja jotain uutta, mutta nopeaa, pitäisi keksiä. Googlekaan ei oikein suomeksi jaksa tarjota kunnon variaatioita. Tai ainakin siltä se tuntuu.


Karamellisoitu jauhelihakulho vietnamilaisittain


Aineet:
1 1/2 rkl öljyä
1 pienehkö sipuli
n. 1 tl jauhettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 medium chili
400g jauhelihaa
5 rkl fariinisokeria
3 rkl kalakastiketta

Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili.
Kuumenna öljy paistinpannussa.
Kuullota sipuleita ja chiliä n. 2 min.
Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan vaaleaksi.
Lisää inkivääri, sokeri ja kalakastike. Sekoita.
Anna paistua koskematta, kunnes neste häviää ja liha alkaa karamellisoitua - n. 2min.
Sekoita ja jätä taas koskematta n. 30 sek. Toista kahdesti tai kunnes liha on mielesi mukaisesti karamellisoitunut.

Tarjoile riisin tai nuudelien kanssa.

Alkuperäinen ohje RecipetinEats.

Tästä tuli todella hyvää! Meillä ei pannu tainnut olla tarpeeksi kuuma, liha kuivui makuuni ehkä hieman liikaa. Mutta oli silti älyttömän hyvää! Jos käyttää tuoretta inkivääriä (2 tl), se lisätään heti kättelyssä sipulien kanssa pannuun. Itse en jaksa ostaa inkivääriä jääkaappiin homehtumaan, joten käytän jauhetta. Ehdottomasti teen jatkossa uudelleen, on sen verran näpsäkkä jauheliharesepti.

Puolison palaute:
Herkullista niin kuin thaimaalaiset ruuat yleensä. Vähän jäi karamellisoinnin seurauksena kuivaksi, mutta ei haitannut yhtään. Todella helppo tehdä vaikka viikonloppuna kavereiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti