sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Ilman rajoja

Aviomies lähti jätkäporukalla viettämään laatuaikaa (lue: ryyppäämään) ja sain koko talon itselleni. Mikä olisi parempaa, kuin kokata kaikkia niitä aineita, joita mies ei suostu syömään? Kaupan kautta kotiin ja pannu kuumaksi!

Sieni-ruusukaali-pekonilisuke

Aineet:
1 pkt pekonia
200g suppilovahveroita
1 sipuli
300g ruusukaalia
2 rkl öljyä
3 rkl juoksevaa rasvaa
2 rkl vettä
suolaa
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
katajanmarjoja
30g parmesaaniraastetta

Pilko pekoni, hienonna kaikki sipulit, puolita ruusukaalit ja murskaa haluamasi määrä katajanmarjoja.
Paista pekoni omassa rasvassaan. Siirrä syrjään.
Jos käytät tuoreita sieniä, paista niitä pekonin rasvassa, kunnes ne ovat pehmeitä. Jos pakasteita, paista hetki lämpimiksi ja lisää sipulipalat. Siirrä syrjään.
Lisää pannuun öljy, ruusukaalit ja valkosipuli. Paista 2 min tai kunnes kaalit ovat kevyesti ruskeita.
Lisää voi ja vesi pannuun, mausta suolalla, pippurilla ja katajanmarjalla.
Pienennä lämpöä ja hauduta n. 10 min tai kunnes kaalit ovat pehmenneet välillä sekoittaen.
Lisää pekoni ja sienet takaisin pannuun, sekoita ja lämmitä.
Kaada joukkoon parmesaani ja syö heti.

Alkuperäinen ohje Valentina's Corner.

Ai että tuli hyvää! Näitä harvoja hetkiä, jolloin voi huoletta riehua keittiössä ruusukaalin kanssa. Se kuulemma haisee ja maistuu pahalta. Ilmeisesti pahemmalta kuin sienet... Maistatin tätä vaikka kenellä ja kaikki pitivät. Jostain ruuasta joskus jäi katajanmarjapurkki kaappiin lojumaan ja heitin kokeiluna kuutisen kappaletta marjoja, eli todella varoen, tänne joukkoon. Uskaltaa laittaa ensikerralla enemmänkin, tuli kiva viba. Ehdottomasti menee jatkoon, vaikka on miehen mielestä pekonin tuhlausta. Ehkäpä jotain muuta suolaista lihaa pieninä kuutoina tilalla joskus?

Naapurin palaute:
Aivan ihanaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti