tiistai 25. kesäkuuta 2019

Raparperiunelmia vol2

Kaneli-raparperikahvikakku
Aineet:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
inan päälle 2 dl fariinisokeria
1,2 dl öljyä
1,2 dl piimää
2 munaa
½ tl vaniljauutetta
5 dl raparperia
100g paahdettuja manteleita
voita voiteluun

Pilko raparperit pieneksi, pieneksi palaksi.
Rouhi mantelit.
Sekoita keskenään jauhot, ruokasooda, suola ja kaneli.
Lisää sekaan sokeri, öljy, piimä, munat ja vanilja. Sekoita hyvin.
Kääntele joukkoon raparperit ja mantelit.
Kaada leipävuokaan.
Paista 175 asteessa 50-55 minuuttia, tai kunnes tikulla kokeiltaessa kypsä.
Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.

Alkuperäinen ohje Today.com.

Alunperin tarkoitus oli etsiä ohje leivälle. Siis leivälle, jonka päälle heitetään kinkkua yms. Toki tämänkin reseptin otsikossa oli sana leipä, mutta ei tästä tullut yhtään sitä mitä piti. Pientä tuunausta vaadittiin heti kättelyssä - alunperin ohje käski laittaa vain yhden munan, mutta lopputulos hajosi käsiin. Tuli ihan älyttömän hyvää ja on naurettavan helppo. Tätä on tehty jo useampi satsi naapureillekin jaettavaksi. Koe-erä katosi kuin tuhka tuuleen leikkuulaudalta, toista erää sain itsekin jopa maistaa.

Puolison palaute:
Ei tätä leiväksi kehtaa kutsua kun on selvästi pullaa. Herkulliseksi sen sijaan voi hyvillä mielin kutsua. Passaa laittaa kahvipöytään niin saat taatusti vieraillesi hymyt huulille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti