lauantai 18. toukokuuta 2019

Vaihtelua lohelle

Lähes poikkeuksetta kaupasta kantaa kotiin lohta, kun tekee mieli kalaa. Tai kalapuikkoja. Kerran ostin uteliaisuudesta vietnamilaista ihmettä nimeltä pangasius. Vaalea edullinen kala valmiina fileenä tuoretiskiltä. Ihastuin heti! Tämä on veikeä fisu, sillä paistaessa sen tuoksu muistuttaa vahvasti paistettua kananmunaa. Suosittelen vahvasti kokeilemaan.

Karamellisoitu pangasius ja pastaa

Aineet:
2 pangasiusfilettä
öljyä
suolaa
pippuria
1 rkl fariinisokeria
2 rkl sweet chili-kastiketta
1 rkl soijakastiketta
jauhettua inkivääriä
pastaa
120g (eli 1 prk) smetanaa
1 pkt kevätsipulia

Valmistus:
Keitä haluamasi pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Itse tein n. 200g gnocchia.
Pilko kevätsipulit.
Kuumenna paistinpannussa öljy ja paista fileitä keskilämmöllä n. 3min per puoli tai kunnes kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Toisessa kasarissa sulata sokeri ja lisää sweet chili- ja soijakastike ja n. 1 tl inkiväärijauhetta (tai maun mukaan).
Kaada pastasta vesi pois ja lisää joukkoon smetana, ½ tl inkivääriä ja sopivasti pippuria. Sekoita. Lisää joukkoon kevätsipulit ja keitä vielä 1-2min.

Alkuperäinen ohje So Delicious.

Alunperin pitäisi käyttää tuoretta inkivääriä, mutta en jaksa pilkkoa sitä ja aina jää köntti jääkaappiin homehtumaan. Siksi käytän mieluummin valmista jauhetta. Ensimmäisen yrityksen kastikkeestakin onnistuin polttamaan pohjaan. Sitä ei olekaan käynyt pitkään aikaan... Kastike riittää, ainakin omasta mielestä, hyvin vaikka olisi neljä filettä kalaa. Pangasius tarttuu herkästi kiinni pannuun, eli ei kannata jättää vartioimatta.

Puolison palaute:
Mieluummin tätä syö, kuin selkäänsä ottaa. Saa tehdä toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti